بازاندیشی گروهی بر اساس مدل بود و همکاران
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 304
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMED-18-2_006
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: دراین مطالعه تیم تحقیق برآن شد تا با طراحی و اجرا و ارزشیابی دوره کارورزی مامایی به روش باز اندیشی گروهی بر اساس مدل Boud و همکاران گامی در جهت ارتقا کیفیت آموزش مامایی بردارد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه تجربی تک گروهی بود. هر دانشجو حداقل ۴ روز از کارورزی به انجام بازاندیشی پرداخت. بازاندیشی ابتدا در گروههایی کوچک و سپس در گروه بزرگتر مطرح شد و بازخورد لازم ارائه گشت. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه استاندارد نظرسنجی و چک لیست بازاندیشی بود. نتایج آزمون با انجام آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی t-test مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: میانگین نمره نظرسنجی قبل از انجام بازاندیشی ۴۸/۱۰ ± ۹۵/۱۲۲ و بعد از بازاندیشی ۷۸/۱۹ ± ۶۰/۱۳۱ بود. یافته ها نشان داد که اختلاف آماری معنیداری بین نظرات دانشجویان پیش از شروع مطالعه و بعد از پایان مطالعه وجود دارد (۰۱۲/۰=p). براساس بررسی نتایچ چک لیست تکمیل شده توسط دانشجویان مباحث مورد بررسی شامل: ۱-کنترل لیبر (۲۸%)، ۲- فرآیند زایمان و مراقبتهای پس از زایمان از مادر (۵۶%) و ۳- مراقبت از نوزاد (۱۶%) بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که بازاندیشی توانسته است برای دانشجویان مفید واقع شود و به مربیان در امر آموزش صحیح یاری رساند. مربیان حین انجام بازاندیشی فرصتی پیدا خواهند کرد تا مطالب ارائه شده را تکمیل و یا در صورت برداشت غلط دانشجویان، اصلاح نمایند. در نتیجه بازاندیشی یک ابزار کمکی مناسب جهت بهبود کیفیت آموزش مامایی میباشد.
نویسندگان
الهام فکوری
Instructor, Department of midwifery, Research Center for Nursing and Midwifery Care, Non-communicable Diseases Research Institute, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
فاطمه پورحکاک
MSc Student, School of Nursing and Midwifery, Department of midwifery counseling, International Campus, Shahid Sadoughi International University of Medical Science, Yazd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :