Evaluating the Effect of Postmodernism Aesthetic Elements in the Design of Kindergarten Spaces

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JECHE-4-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده یحیوی

PhD Student of architecture, Islamic Azad University Tehran Center.

علی زینالی عظیم

Urban Design, Faculty of Architecture and Urban Planning, Tarbiat Dabir Shahid Rajaei, University,

میترا هنرجو

Assistant Professor slamic Azad University Maragheh.

چکیده

زمینه و هدف: بررسی تاثیر عناصر زیبایی­شناسی در طراحی فضای آموزشی مراکز پیش از دبستان بر اساس دستورالعمل سازمان بهزیستی کشور و تطبیق فضاهای مهدکودک ایران  با استانداردهای موجود است. روش پژوهش: روش تحقیق حاضر از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی و از نظر هدف کاربردی به روش کمی و کیفی است. برای جمع­آوری اطلاعات منابع اسنادی و میدانی استفاده شد. برای روش کیفی دو مدرسه «مهد کودک ۳۶ کلاسه جاده هانگژو گودون چین و مهد کودک سبرا ونسیلد، کولدینگ دانمارک» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و برای کمی از پرسشنامه استفاده شد که از ۳۲۶ مهدکودک واقع در شهر تبریز، ۲۰ مهدکودک به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از آمار توصیفی  SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که پست ­مدرنیسم در کشورهای توسعه یافته توانسته است بر ارتقاء کیفیت فضاهای مهدکودک موثر واقع شود. اما در کشورهای در حال توسعه مانند ایران هنوز سطح کیفیت فضاهای مهدکودک در سطح پایینی قرار دارد و پست ­مدرنیسم نتوانسته است تاثیرات لازم از نظر یادگیری و خلاقیت به لحاظ زیباشناسی برای کودکان به ارمغان بیاورد. همچنین یافته­های کمی نشان دادند که مهدکودک­های شهر تبریز از نظر استفاده از عناصر زیبایی­شناسی در سطح پایینی قرار دارند و فضاهای آموزشی موجود با استانداردها فاصله زیادی دارند. نتیجه گیری: ساختمانهای مهدکودک­ها عموما برای این کاربری طراحی نشده­اند. در هیچ یک از آن­ها به کیفیت فضا توجهی نشده است. فضاها پاسخگویی روحیه کودکان نمی­باشد. در کل فضایی با طراوت و زمینه­ای برای تقویت حس زیبایی­شناسی کودک  ندارند.

کلیدواژه ها

Elements of Aesthetics, Postmodernism. Educational Space. Kindergarten., عناصر زیبایی شناسی, پست مدرنیسم. فضای آموزشی. مهدکودک.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.