اهمیت کواروم سنسینگ در صنایع غذایی و روش های جلوگیری از آن
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS02_314
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1676
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد آمل
چکیده
باکتریها غالبا بصورت اجتماع زندگی می کنند و زندگی انفرادی ندارند. در این مقاله به مطالعه سیستمی می پردازیم که به تازگی در باکتری ها شناسائی شده است و امکان برقراری ارتباط و گفتگو میان باکتری ها را فراهم می نماید؛ این سیستم کواروم سنسینگ نامیده می شود که درواقع یک مکانیسم سیگنالی سلول به سلول است که بوسیله آن باکتری بیان برخی ژنهای وابسته به تراکم سلولی را کنترل می کند. در این پدیده باکتری ملکول های شیمیائی تولید می کند که اغلب قابل انتشار بوده و وزن ملکولی کمی دارند که پس از خروج از سلول باکتری در اطراف آن تجمع می یابند، به این ملکول های پیام رسان اصطلاحاً خودالقاء گر گفته می شود. این پدیده در تشکیل بیوفیلم، در شرایط کمبود موادغذائی، در شرایط استرس محیطی مثل مواد ضد عفونی کننده، آنتی بیوتیک ها، استقرار فلور مضر در روده و ... نقش دارد امروزه با پدیدآمدن باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک، استفاده از روش های نوینی برای از بین بردن باکتریها اهمیت پیدا میکند و ما در این مطالعه، غیرشدن باکتری ها را بوسیله خاموش کردن سیستم کواروم سنسینگ که به سه طریق قابل انجام است را مورد بررسی قرار می دهیم.کلیدواژه ها
کواروم سنسینگ، بیوفیلم، خودالقاءگر، فساد مواد غذاییمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.