بهبود خواص تغذیهای تخممرغ توسط غنیسازی با اسیدهای چرب امگا 3

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_277
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان حسامی

مدرس دانشگاه گروه علوم و صنایع غذایی

روزبه بقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

چکیده

امروزه با توجه به اهمیت سلامت و کیفیت مواد غذایی و توجه هر چه بیشتر مصرفکنندگان به رفع نیازهای بدن از راه استفادهی مواد غذایی مناسب و سالم، مصرف غذاهای غنی شده رو به افزایش است. غنیسازی عبارت است از افزودن یک یا چند مادهی مغذی ضروری به مواد غذایی، در سطوحی بالاتر از آنچه که به طور طبیعی در آن ممکن است وجود داشته یا مادهی غذایی فاقد آن باشد و هدف عمده از این کار، افزایش میزان مصرف مادهی مغذی افزوده شده به منظور بهبود وضعیت تغذیهای یک جمعیت معین است. غنیسازی غذا میتواند برای کنترل کمبودهای رژیم غذایی وناهنجاریهای ناشی از آن نیز انجام شود. اثر خوب اسیدهای چرب امگا 3 بر سلامتی انسان موجب تلاش قابل توجه جهت غنیسازی فرآوردههای حیوانی با استفاده از منابع مختلف اسیدهای چرب امگا 3 نظیر دانهی کتان، کلزا، جلبکهای دریایی یا روغن ماهی شده است. از فواید اسیدهای چرب اشباع نشدهی امگا 3 میتوان به کاهش فشار خون، بهبود بیماریهای قلبی و عروقی به ویژه تصلب شرایین، درمان بیماریهای تورمی، کلیوی، افسردگی، کاهش رشد تومورها، کاهش بیماریهای پوستی، افزایش ایمنی بدن، کاهش آسم و تکامل جنین اشاره کرد. مهمترین منبع غذایی حاوی امگا 3، ماهی میباشد که قابلیت نگهداری پایین، قیمت بالا و عدم سازگاری با ذائقهی اکثریت افراد را دارد. از طرفی، تخممرغ که دارای ارزش بیولوژیکی بالایی بوده، سرشار از پروتئین، مواد معدنی، ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن میباشد، بخش مهمی از رژیم غذایی انسان را شامل میشود؛ بنابراین توسط غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا 3 میتوان خواص سلامتبخشی آن را افزایش داده و آن را جایگزینی برای امگا 3 ماهی قرار داد. یکی از راههای غنیسازی تخممرغ با اسیدهای چرب امگا 3، تغذیهی مرغهای تخمگذاری است که جیرهی غذایی آنها حاوی دانههای روغنی، جلبکهای ریز، پودر ماهی و یا روغن ماهی میباشد

کلیدواژه ها

غنیسازی، تخممرغ، اسیدهای چرب امگا 3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.