بررسی مزیت های اقتصادی اجتماعی توسعه صنایع بسته بندی عسل در شهرستان اردبیل
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS02_276
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1102
نویسندگان
دانشجوی تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز
چکیده
عسل، محصولی سرشار از ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن می باشد. وجود خواص درمانی و... در عسل موجب شده است که تولید این محصول توسط انسان مدیریت شود. انسان از دیر باز به تولید عسل می پرداخت و محصول تولیدی را برای مصرف خود قرار می داد. با پیشرفت علم و پی بردن به سایر خواص عسل، تولیدات از حالت سنتی خارج شده و به سایر فراورده های عسل نیز توجه شد. تولید انبوه عسل موجب درآمد زایی و سود آوری برای تولیدکنندگان گردید.کشور ما از دیر باز دارای پتانسیل هایی برای تولیدات عسل بوده است اما به دلیل عدم استفاده مناسب از این پتانسیل ها کشور ما به عنوان یکی از واردکنندگان عسل مطرح بوده است. کشورهای تولید کننده عسل محصولات خود را به صورت بسته بندی شده به بازارهای کشور ما وار می کردند که این امر موجب شکست تولیدکنندگان عسل و خروج ارز از کشور بود. واردات عسل پیامد های زیادی را موجب گردیده بود مانند: مهاجرت، فقر و... . از آن پس کشور ما در صدد استفاده از امکانات و پتانسیل ها در زمینه تولیدات عسل برآمد و به یکی از صادرکنندگان عسل تبدیل شد. در صورتی که عسل صادراتی دارای بسته بندی مناسبی باشند، برای تولیدکنندگان درآمد بیشتری تولید می کند و می تواند با توجه به درآمد آن ایجاد اشتغال و رفاه نماید و از مهاجرت های روستاییان به مناطق شهری برای کسب درآمد جلوگیری نماید. این تحقیق، از تحقیقات تحلیلی و کتابخانه ای میباشد و با استفاده از آمارنامه ها، منابع مکتوب، آنلاین، آفلاین و... تدوین شده است. در این تحقیق، مزیت اقتصادی توسعه صنایع بسته بندی عسل در شهرستان اردبیل مورد محاسبه قرار گرفته و مزایای اجتماعی اجرای این پروژه نیز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق، نشان داد که توسعه صنایع بسته بندی عسل نتنها بر سلامت و افزایش امنیت غذایی جامعه تاثیر به سزایی دارد، بلکه به لحاظ اقتصادی نیز قابل توجیه می باشد و دارای مزیت های اجتماعی برای ذی نفعان و تولیدکنندگان عسل در شهرستان اردبیل می باشد که از آن جمله می توان به کاهش مهاجرت های روستا شهر، افزایش درآمد و رفاه و ایجاد اشتغال در مناطق تولیدکننده عسل که عمدتا مناطق روستایی هستند، نام بردکلیدواژه ها
امنیت غذایی، اقتصادی، اجتماعی، اردبیل، عسل، صنایع بسته بندیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.