پیش بینی خواص مکانیکی بتن سبک مسلح به الیاف بازالت حاوی دوده سیلیس و خاکستر بادی با سیستم استنتاج عصبی- فازی سازگار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز، دوره: 52، شماره: 109
  • کد COI اختصاصی: JR_CEEJ-52-109_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین قاسم زاده موسوی نژاد

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه گیلان، رشت

فرزاد جوهری مجد

گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی کادوس، رشت

اشکان سرادار

گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی کادوس، رشت

چکیده

بتن به­ عنوان یک ماده ساختمانی دارای مزایا و معایبی است. ازجمله معایب بتن، مقاومت و کرنش کششی بسیار کم و ترد بودن آن تحت بارگذاری خمشی یا فشاری است که این رفتار شکننده، موجب شکست ناگهانی سازه­های بتنی هنگام زلزله می­گردد. از سویی مقاومت کم سبک­دانه ­ها و شکنندگی این مصالح موجب بروز عملکرد ضعیف تر بتن های سبک در مقابل شکل­پذیری می­شود. در همین راستا، در این تحقیق به بررسی خصوصیات مکانیکی بتن سبک سازه­ای حاوی لیکا (Leca) و مقادیر مختلف الیاف بازالت (Basalt) (۰ تا ۵/۰درصد) پرداخته شد. همچنین از مواد پوزولانی دوده سیلیس و خاکستر بادی به منظور اصلاح برخی خواص بتن در مخلوط­ های بتنی سبک به عنوان جایگزین بخشی از وزن سیمان استفاده شد. در مجموع ۲۱ طرح اختلاط ساخته شده و خواص تازه و سخت­ شده آن در سنین مختلف ۷ و ۲۸ و ۹۰ روزه تحت آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایش­ ها نشان می­دهد حضور الیاف بازالت موجب کاهش اسلامپ و مقاومت فشاری به­ ترتیب تا ۳۷ و ۱۳ درصد می­شود. با این حال تمامی مخلوط ­ها دارای کیفیت در رده "خوب" و از نظر مقاومتی در گروه "بتن سازه­ای" قرار گرفته ­اند. همچنین افزودن الیاف موجب بهبود مقاومت­ های کششی و خمشی و نیز جمع شدگی شد. از سویی دیگر، به­ منظور پیش ­بینی نتایج تجربی از سیستم استنتاج عصبی- فازی سازگار، ANFIS (Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System) به­ عنوان روشی مطمئن در ارزیابی و تخمین نتایج استفاده گردید که نتایج تحلیل عددی آن بیانگر برآورد دقیق نتایج تجربی بود.

کلیدواژه ها

بتن سبک, الیاف بازالت, دوده سیلیس, خاکستر بادی, خواص مکانیکی, سیستم استنتاج عصبی- فازی سازگار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.