ارتباط سطح سرمی CA-۱۲۵ در زنان با بارداری نرمال و پره اکلامپسی شدید و غیر شدید
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUMS-24-1_045
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در بارداری هایی که با پره اکلامپسی عارضه دار می شوند، به نظر می رسد نارسایی تهاجم تروفوبلاستی و القای پروسه التهابی داخل جفت باعث تولید بیومارکرهایی می شود که یکی از این بیومارکرها CA-۱۲۵ می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی CA-۱۲۵ در پره اکلامپسی غیر شدید و شدید و مقایسه آن با بارداری نرمال می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مورد شاهدی گذشته نگر بر روی ۳۰ زن با بارداری نرمال، ۲۷ زن با پره اکلامپسی خفیف و ۳۰ زن با پره اکلامپسی شدید مراجعه کننده به کلینیک زنان بیمارستان مطهری ارومیه که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند، مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد ارزیابی در این مطالعه شامل سن حاملگی ، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، پلاکت AST،ALT ، کراتینین سرمی، اسید اوریک سرمی، سطح سرمی CA-۱۲۵، میزان پروتئین ادراری و وزن هنگام تولد بوده است. نمونه خون وریدی موقع زایمان برای شمارش کامل خون، کراتینین، اسید اوریک و غلظت CA-۱۲۵ از همه شرکت کنندگان اخذ شد. سپس نتایج مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین CA-۱۲۵ زنان در گروه کنترل برابرu/ml ۵/۳۷±۱۷/۸۳، برای گروه پره اکلامپسی خفیف برابر ۱۲/۴۰±۴۰/۶۴ و برای گروه پره اکلامپسی شدید برابر ۴۸/۹۰±۷۱/۷۳ بود که بیانگر بالا بودن این مقدار در پره اکلامپسی خفیف نسبت به گروه کنترل و پره اکلامپسی شدید نسبت به دو گروه دیگر می باشد. مقایسه های آماری نشان داد که ارتباط معنی داری بین سطح سرمی CA-۱۲۵ در زنان با بارداری نرمال و پره اکلامپسی غیر شدید و شدید وجود دارد (۰/۰۰۱>p).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که CA-۱۲۵ با بروز پره اکلامپسی (خفیف و شدید) در ارتباط می باشد و می تواند به عنوان یک مارکر در تشخیص پره اکلامپسی به خصوص نوع شدید آن کمک کننده باشد. همچنین با توجه به ارتباط این مارکر با طیف وسیعی از متغیرهای دیگر توجه به سطح سرمی آن در کنار سایر متغیر های پاراکلینیکی می تواند در تشخیص و مدیریت بهتر بیماران کمک کننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرزانه برومند
۱.Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
سعیده قاسم بیگلو
۱.Department of Obstetrics and Gynecology, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
جواد رسولی
۲.Department of Epidemiology and Biostatistics, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
شبنم وظیفه خواه
۳.Maternal and Childhood Obesity Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, I.R.Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :