گزارش یک مورد وقوع همزمان حاملگی خارج رحمی در لوله های فالوپ دو طرف و جنین زنده داخل رحمی به دنبال مصرف داروهای محرک تخمک گذاری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دوره: 25، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUMS-25-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده موحد

۱.Clinical Research Development Unit, Kowsar Hospital, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, I.R.Iran.

ونوس چگینی

۱.Clinical Research Development Unit, Kowsar Hospital, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, I.R.Iran.

فرحناز محمدخانی ها

۱.Clinical Research Development Unit, Kowsar Hospital, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, I.R.Iran.

چکیده

سابقه و هدف: وقوع همزمان حاملگی خارج رحمی در لوله های فالوپ دو طرف و جنین زنده داخل رحمی بسیار نادر می باشد. در حال حاضر افزایش استفاده از روش های فناوری کمک باروری، سبب افزایش شیوع این نوع از حاملگی شده است. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد وقوع همزمان حاملگی خارج رحمی در لوله های فالوپ دو طرف و جنین زنده داخل رحمی به دنبال مصرف داروهای محرک تخمک گذاری است. گزارش مورد: بیمار خانم ۲۹ ساله باردار G۱ (۷ هفته) با سابقه نازایی یک ساله و مصرف داروهای محرک تخمک گذاری با گزارش سونوگرافی ترنس واژینال یک هفته قبل مبنی بر حاملگی داخل رحمی زنده (۶ هفته) و لوله های رحمی نرمال، با شکایت لکه بینی مراجعه کرد. در سونوگرافی مجدد، جنین زنده داخل رحم (۷ هفته و سه روز) و جنین زنده در آدنکس چپ (۷ هفته و سه روز) رویت شد و آدنکس راست نرمال بود. بیمار تحت لاپاراسکوپی قرار گرفت. یافته اتفاقی حین جراحی، وجود حاملگی خارج رحمی در هر دو لوله بود. سالپنژکتومی چپ و سالپنگوستومی راست انجام و جهت حفظ حاملگی داخل رحمی شیاف پروژسترون تجویز شد. یک هفته بعد از جراحی در سونوگرافی کنترل، جنین بدون ضربان قلب رویت شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مورد گزارش شده، لزوم استفاده صحیح از روش های کمک باروری، کنترل بیماران نابارور تحت نظر مراکز نازایی و همچنین انجام سونوگرافی های دقیق با توجه به احتمال حاملگی هتروتوپیک در بیماران پرخطر را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

Heterotopic Pregnancy, Ectopic Pregnancy, Ultrasound, Laparoscopy, Salpingectomy., حاملگی هتروتوپیک, حاملگی اکتوپیک, سونوگرافی, لاپاراسکوپی, سالپنژکتومی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.