مقایسه سقوط و تعیین کننده های آن در سالمندان با و بدون استئوآرتریت زانو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دوره: 25، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUMS-25-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پردیس نوروزی

۱.Department of Physiotherapy, School of Rehabilitation, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.

یحیی جوادیان

۲.Mobility Impairment Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.

سید رضا حسینی

۳.Social Determinants of Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.

سیده رقیه موسوی خطیر

۲.Mobility Impairment Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.

علی بیژنی

۳.Social Determinants of Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, I.R.Iran.

چکیده

سابقه و هدف: رشد سالمندی، اهمیت توجه به نیازهای بهداشتی سالمندان را آشکار می سازد. بر اساس برخی از مطالعات، سقوط و پیامدهای ناشی از آن در افراد با استئوآرتریت زانو بیشتر از افراد بدون استئوآرتریت زانو است اما به دلیل کمبود شواهد، عوامل مربوط به آن همچنان ناشناخته است. لذا هدف این مطالعه مقایسه سقوط و تعیین کننده های آن در سالمندان با و بدون استئوآرتریت زانو می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، ۷۰۰ سالمند در دو گروه سالمندان با و بدون استئوآرتریت زانو از نظر سقوط و برخی از متغیرها شامل جنس، سن، شاخص توده بدنی، وضعیت زندگی، قدرت عضله کوادریسپس فموریس، قدرت عضلات دست، تعادل، تعداد بیماری های همراه، تعداد داروهای مصرفی، مدت زمان راه رفتن، فعالیت فیزیکی و شکنندگی فیزیکی مورد مقایسه قرار گرفتند. استئوآرتریت زانو بر اساس معیارهای کالج آمریکایی روماتولوژی (ACR) تشخیص داده شد. یافته ها: در این مطالعه سقوط در سالمندان با استئوآرتریت زانو ۱/۹۰ برابر، بیشتر از سالمندان بدون استئوآرتریت زانو بود. اگرچه تمامی متغیرها در دو گروه مورد و شاهد باهم اختلاف معنی دار داشتند اما تنها جنس زن (۰/۰۳۵=p) و استئوآرتریت زانو (۰/۰۱۲=p) ارتباط معنی دار با سقوط داشتند. نتیجه گیری: این یافته ها نشان می دهد که احتمالا متغیرها در ترکیب با هم، سبب افزایش احتمال سقوط در سالمندان با استئوآرتریت زانو می شوند؛ در حالی که هر یک از آن ها ممکن است به تنهایی ارتباط معنی دار با سقوط نداشته باشند.

کلیدواژه ها

Falls, Knee Osteoarthritis, Aging., سقوط, استئوآرتریت زانو, سالمندی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.