تاثیر کاربرد ادهزیوهای یونیورسال بر استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دوره: 25، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUMS-25-1_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه حسینی فر

۱.Oral and Dental Diseases Research Center, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, I.R.Iran.

فرشته صفریان

۲.Department of Orthodontics, School of Dentistry, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, I.R.Iran.

فاطمه ذوالفقاری

۳.Dentist, Kerman, I.R.Iran.

چکیده

سابقه و هدف: باند مناسب براکت به مینا در درمان های ارتودنسی ضروری می باشد. اخیرا نوع جدیدی از باندینگ ها (ادهزیوهای یونیورسال) معرفی شده اند، که ادعا می شود توانایی اتصال به فلزات را دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کاربرد ادهزیوهای یونیورسال بر استحکام باند برشی و شاخص ادهزیو باقی مانده (Adhesive Remnant Index= ARI) براکت های ارتودنسی به مینای دندان می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، ۵۶ دندان پرمولر انسانی سالم بر اساس ادهزیو مورد استفاده به صورت تصادفی به ۴ گروه تقسیم شدند. تمام دندان ها با اسید فسفریک ۳۷% اچ شدند. سپس در گروه ۱ (کنترل): پرایمر Transbond XT فقط روی سطح مینا اعمال شد. گروه ۲: پرایمر Transbond XT هم روی مینا و هم بیس براکت اعمال شد. گروه ۳: Single Bond Universal هم روی مینا و هم بیس براکت اعمال شد. گروه ۴: G-Permio Bond هم روی مینا و هم بیس براکت اعمال شد. سپس در تمام گروه ها براکت ها با استفاده از کامپوزیت Transbond XT به دندان ها باند شدند. پس از ذخیره نمونه ها در آب و انجام ۲۰۰۰ سیکل حرارتی، مقادیر استحکام باند برشی براکت به دندان با استفاده از دستگاه تست یونیورسال ثبت شد. نمونه های دباند شده نیز با بزرگنمایی ۱۰ برابر زیر استریومیکروسکوپ جهت ارزیابی میزان ادهزیو باقی مانده روی دندان (ARI) ارزیابی شدند. یافته ها: بیشترین استحکام باند در گروه سوم (MPa ۸/۷±۲۵/۴) و کمترین مربوط به گروه دوم ( MPa۵/۳±۱۶) بود .استحکام باند گروه سوم به صورت معنی داری بیشتر از گروه ۲ بود (۰/۰۳p=) و تفاوت بین گروه های دیگر معنی دار نبود. از نظر شاخص ادهزیو باقی مانده بین گروه های مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که استحکام باند براکت ارتودنسی به مینای دندان با ادهزیوهای یونیورسال (Single Bond Universal & G-Permio Bond ) مشابه با ادهزیو معمولی (Transbond XT) می باشد.

کلیدواژه ها

Composite Resin, Adhesives, Orthodontic Brackets., کامپوزیت رزین, ادهزیوها, براکت های ارتودنسی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.