CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

آترزی ریوی و سپتوم بطنی سالم در پرفوراسیون ترانس کاتتر دریچه ریوی

عنوان مقاله: آترزی ریوی و سپتوم بطنی سالم در پرفوراسیون ترانس کاتتر دریچه ریوی
شناسه ملی مقاله: JR_JBUMS-25-1_040
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهند شکور الغانیمی - ۱.Department of Pediatric Cardiology, College of Medicine, Babylon University, Babylon, Iraq.
حسین السالخی - ۲.Department of Pediatric Cardiology, College of Medicine, Kufa University, Najaf, Iraq.
مهند فاضل الخافجی - ۳.Department of Cardiothoracic Surgery, Shaheed Almehrab Cardiac Surgery and Catheterization, Babylon, Iraq.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: استفاده از پرفوراسیون مکانیکی به عنوان جایگزینی برای سیم فرکانس رادیویی در درمان آترزی دریچه ریوی با سپتوم بطنی سالم، نوعی بیماری قلبی مادرزادی سیانوتیک وابسته به مجرا می باشد. ما تجربه خود را در مورد این روش به اشتراک می گذاریم که به طور ویژه برای مراکزی که به سیم های فرکانس رادیویی دسترسی ندارند، کاملا مناسب خواهد بود. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی، از مهر ماه ۱۳۹۰ تا مرداد ۱۴۰۱ بر روی کلیه نوزادان مراجعه کننده به مرکز جراحی قلب و کاتتریزاسیون شهید المحراب در بابل عراق که ابتلای آنها به سیانوز شدید و آترزی دریچه ریوی وابسته به مجرای شریانی باز (PDA=Patent Ductus Arteriosus) با سپتوم بطنی سالم توسط اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک تایید شده بود، انجام گردید. یک روش وایرینگ انسداد کامل مزمن (CTO =Chronic Total Occlusion) برای ایجاد پرفوراسیون از طریق دریچه ریوی آترتیک با اتساع بالون دریچه ریوی، از طریق یک رویکرد انتگراد (۱۸=n) یا رتروگراد (۱۰=n) استفاده شد. یافته ها: در مجموع ۲۸ نوزاد شامل ۱۴ نوزاد کوچکتر از یک ماه و ۱۴ مورد بزرگتر از یک ماه وارد مطالعه شدند. ۱۵ مورد (۵۳%) پسر بودند. میانگین اشباع اکسیژن قبل از مداخله ۷/۴۳±۴۴/۴۸% بود که به طور معنی داری تا ۷/۷۱±۸۸/۳۵% افزایش یافت (۰/۰۰۱>p). بطن های سه گانه در ۵۶/۵% بیماران یافت شد. در ۲۳ مورد (۸۲/۱%) پرفوراسیون موفقیت آمیز با بالون ولوپلاستی و در ۵ مورد مرگ به عنوان عارضه پرفوراسیون گزارش شد. عمل انتگراد با بقای بالاتر از رتروگراد همراه بود (۰/۰۴۱=p). ۲۱/۵% از بیماران برای افزایش جریان خون ریوی نیاز به یک فرآیند اضافی شامل شانت گلن یا شانت BT داشتند. بهبود نارسایی تریکوسپید در ۸۷% بیماران تایید شد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که پرفوراسیون دریچه های ریوی آترتیک با کاتتر و به دنبال آن بالون والولوپلاستی یک گزینه درمانی عملی و موثر برای آترزی ریوی و سپتوم بطنی سالم است.

کلمات کلیدی:
Pulmonary Valve Atresia, Ventricular Septum, Balloon Valvuloplasty, Transcatheter Procedures, Congenital Heart Defects., آترزی دریچه ریوی, سپتوم بطنی, بالون والولوپلاستی, ترانس کاتتر, نقص مادرزادی قلب.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1776628/