نقش خودکارآمدی و انگیزش تحصیلی در پیش بینی خلاقیت دانشجویان معماری (نمونه پژوهی: دانشکده ی معماری دانشگاه محقق اردبیلی )

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه هنرهای زیبا- معماری و شهرسازی، دوره: 26، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAUP-26-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

حجت الله رشیدکلویر

دانشیار گروه مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، ، اردبیل، ایران

اکبر عطادخت

استاد گروه روانشناسی عمومی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

حسن اکبری

دانشیار گروه مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین نقش خودکارآمدی و انگیزش تحصیلی در پیش بینی خلاقیت دانشجویان معماری در طراحی فضاهای درمانی است. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بوده و جامعه­ی آماری آن را تمامی دانشجویان ترم هفت معماری دانشگاه محقق اردبیلی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ تشکیل داده اند که از بین آن ها با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس، ۳۰ دانشجو انتخاب شدند. برای اندازه گیری خودکارآمدی تحصیلی، انگیزش تحصیلی و خلاقیت به ترتیب از خرده مقیاس های خودکارآمدی و انگیزش تحصیلی برگرفته از پرسشنامه عملکرد تحصیلی درتاج (۱۳۸۳) و مقیاس خلاقیت برگرفته از پرسشنامه خلاقیت چارلز شیفر استفاده شد. ارتباط میان سه ریز­معیار انگیزش، خودکارآمدی و خلاقیت با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون سنجیده شد. این ضریب میان انگیزش تحصیلی و خلاقیت دانشجویان برابر ۴۳۳/۰ بوده که بیانگر ارتباط مستقیم میان این دو گویه به صورت متوسط می­باشد. سطح معنی­داری این مقایسه، ارتباط معنی­دار را میان این دو متغیر بیان می­دارد (۰۱۴/۰= P). همچنین نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد از بین دو زیر مقیاس خودکارآمدی و انگیزش، تنها انگیزش است که به صورت معنی داری خلاقیت دانشجویان معماری را پیش بینی می کند. با یک واحد افزایش در میزان انگیزش، ۴۵/۰ واحد افزایش در میزان خلاقیت اتفاق خواهد افتاد.

کلیدواژه ها

خودکارآمدی, انگیزش تحصیلی, خلاقیت, دانشجویان معماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.