چینه نگاری سکانسی بر اساس مطالعه آثار فسیلی،سازند کلات،مرکز کپه داغ (درگز)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_543
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر کریمیان طرقبه

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

اسداله محبوبی

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

رضا موسوی حرمی

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نجفی

گروه زمین شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

این مطالعه اهمیت اثار فسیلی برای بررسی چینه نگاری سکانسی و تفسیر تغییرات شرایط انرژی و عمق درتوالی رسوبات ماستریشتین بالایی در حوضه رسوبی کپه داغ را نشان می دهد. رخساره های سنگی شناساییشده در یک رمپ کربناته و در محیط های پهنه جزرومدی، لاگونی، پشته های سدی و دریای باز تشکیل شده اند. اثار فسیلی شناسایی شده در این توالی شامل ،Thalassinoides suevicus ،Psilonichnus quietis Ophiomorpha isp. وRhizocoralium jenese ،Diplocraterion parallelum می باشد که در ایکنوفاسیس های پسیلونیکنوس و کروزیانا واقع شده اند. رخساره A با ایکنوفاسیس پسیلونیکنوس و رخساره های D,C,B با ایکنوفاسیس کروزیانا مشخص می شوند که در طول توالی با توجه به تغییرات شرایط عمق و انرژی لازم برای تشکیل رخساره های شکل گرفته نوع اثار فسیلی متفاوت می باشد. با توجه به رخساره هایسنگی و ایکنوفاسیس، دو سکانس رسوبی شامل دسته رخساره های پیشروی و تراز بالا مشخص گردیده است. مرحله پیشروی در سکانس رسوبی دوم بوسیله تشکیل رخساره D همراه با ایکنوفاسیس کروزیانا با اثار فسیلی دیپلوکراتریون و افیومورفا مشخص می شود که قسمت فوقانی قسمتی از این رخساره که دارای اثر فسیلی دیپلوکراتریون است به عنوان MFS در نظر گرفته شده است. رسوبات قرمز رنگ سازند پسته لیق که نشان دهنده مرحله LST می باشند این توالی را پوشانده اند. این مطالعه، نمونه ای از مطالعات اثار فسیلی برای روشن سازی تفاسیر چینه نگاری سکانسی در توالی های کربناته را فراهم می کند

کلیدواژه ها

ایکنوفاسیس، چینه نگاری سکانسی، رخساره ها، اثر فسیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.