بررسی جایگاه چینه ای قاعده نهشته هایبعد از کرتاسه در منطقه بیرجند

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_388
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید ناصر رئیس السادات

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

محمدحسن شکری

اداره تحت الارضی، مدیریت اکتشاف، شرکت ملی نفت ایران، تهران

محمدمهدی خطیب

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

محمدحسین زرین کوب

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند

چکیده

دو برش چینه شناسی در شمال و جنوب بیرجند انتخاب و محتویات فسیلی انها با تاکید بر فرامینیفرا موردمطالعه قرار گرفته است. توالی سنگی مورد مطالعه به طور ناپیوسته بر روی مجموعه های افیولیتی قرار گرفته است. در برش فریزنوک که در شمال بیرجند قرار دارد گونه هایی از جنس های Alveolina, Rotalia Operculina, Flosculina, Glomalveolina, Nummulites, Discocyclina, Globorotalia sp. همچنین جلبک ها و بریوزوای زیر Subterraniphyllum thomasi, Lithopyllum sp., Lithothamnium sp., مورد شناسایی قرار گرفته است. در برش زرگر که در جنوب بیرجند قرار دارد گونه هایی از جنس های Alveolina, Nummulites, Miscellanea, Operculina, Assilina, Millola, Quinqueloculina, Rotalia, Somalina, Lokhartia, Coskinolina, Sakesarina, Globorotalia and Lithophyllum مورد شناسایی قرار گرفته است. بر اساس مجموعه فسیلی و موقعیت چینه شناسی سن پالئوسن پسین؟-ائوسن برای قاعده نهشته های بعد از کرتاسه در برش های مذکور پیشنهادمی گردد. بررسی سنگ شناسی و محتویات فسیلی نشان دهنده رسوبگذاری این دو مجموعه در یک محیط کمعمق ناشی از بالا آمدن و جایگیری مجموعه های افیولیتی در طی پالئوسن- ائوسن بوده است

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.