اشتغال زنان روستایی و تاثیر آن بر امنیت غذایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی

محمد امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی

محمد قهدریجانی

عضو هیات علمی گروه مکانیزاسیون و مکانیک ماشین های کشاورزی، واحد علوم

هادی تاج الدین خوزانی

چکیده

دستیابی به توسعه و افزایش کیفیت زندگی و امنیت غذایی از اهداف مهم توسعه پایدار است. با توجه به روند رو به رشد توسعه در بخش کشاورزی،پرداختن به مقوله اشتغال زنان روستایی و مباحثی از قبیل امنیت غذایی خانوارهای روستایی در رسیدن به اهداف توسعه پایدار مورد توجه قرار میگیرد و با علم به اینکه افزایش مشارکت زنان در امر کار و تولید کشاورزی یکی از شاخص های توسعه یافتگی در هر جامعه رو به رشد میباشد و توجه به سهم 44 درصدی زنان به عنوان نیروی کار مولد در بخش کشاورزی و تاثیر این فعالیت ها بر خودکفایی خانواده و دستیابی به امنیت غذایی و بهبود معیشت و کاهش فقر و گرسنگی اهمیت این مسئله یادآوری می شود که زنان نقش مهمی در برقراری امنیت غذایی در جوامع روستایی بازی می کنند. مطالعه انجام شده به صورت مروری و آمارها و اطلاعات لازم جهت تجزیه و تحلیل مسائل مربوط به امنیت غذایی و اشتغال زنان روستایی از طریق مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و هم چنین آمار وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بازرگانی انجام گرفته است. هدف از نگارش این مقاله بررسی توانمندی های زنان روستایی به عنوان کلیدی در جهت افزایش سطح تغذیه و کاهش فقر و گرسنگی و نیز بهبود وضعیت تولید و توزیع محصولات کشاورزی می باشد.اما نتایج حاصل از مطالعات گسترده نشان دهنده این واقعیت است که با وجود افزایش میزان مشارکت زنان در امر فعالیت های کشاورزی و تولیدی باز شاهد افزایش فقر و گرسنگی در بین زنان و کودکان روستایی هستیم، بنابراین بررسی عواملی که سبب ایجاد این امر می باشند باید موردتوجه قرار گیرد. در این مطالعه سعی شده با توجه به آمارها و داده های مختلف در این زمینه راه کار مناسب جهت رفع تبعیض جنسیتی و رسیدن به امنیت غذایی و کاهش فقر وگرسنگی در جوامع روستایی ارائه گردد

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، اشتغال زنان روستایی، امنیت غذایی، فقر و گرسنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.