تولید و کاربرد بتا کاروتن با استفاده از فرآورده های تخمیری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سمانه حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی

رامین باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آی

چکیده

بتا کاروتن یکی از پرو ویتامین هایی است که برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و سرطان ها مؤثر می باشد. به علاوه اگر ذخیره ی بتا کاروتن در بدن کافی نباشد، توان سیستم ایمنی برای مقابله با عوامل بیماری زا کاهش می یابد که به این ترتیب ممکن است در معرض ابتلا به انواع عفونت ها قرار گیرد و از آنجایی که بدن قادر به ساختن آن نیست، بنابراین به منابع خارجی آن نیازمند است. بتاکاروتن به عنوان ماده ی پیش ساز ویتامین A و محلول در چربی در بدن شناخته می شود که در مواد غذایی گیاهی یافت می شود. سبزی هایی که به رنگ سبز تیره،زرد تیره و نارنجی هستند، سرشار از آن می باشند . بتاکاروتن از جمله مواد آنتی اکسیدانی قوی می باشد، که از تولید رادیکال های آزاد اکسیژن در بدن جلوگیری می کند و از این رو در بدن عملکرد مستقل از ویتامین A دارد . علاوه بر این تعدادی از میکروارگانیسم ها قادر به تولید بتاکاروتن های طبیعی و محصولات تولید شده تخمیری در مقیاس بالا می باشند، که از آن جمله می توان باکتری اسفینگوموناس، قارچ های تریسپورا بلاکسلا، رودوترولا گلوتینیس و جلبک های میکروبی دونالیلا سالینا و دونالیلا بارداویل اشاره کرد

کلیدواژه ها

بتا کاروتن، عوامل بیماری زا، عفونت، میکروارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.