یافته های جدید زیست چینه نگاری و سنگ چینه نگاری کنگلومرای سردر،شرق ایران ، طبس (بر اساس کنودنت )

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ابراهیمی خان آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد چینه شناسی و فسیل، دانشگاه اصفهان

مهدی یزدی

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، گروه زمین شناسی

چکیده

سازند سردر در نقاط مختلف ایران مرکزی رخنمون داشته و شامل شیل های خاکستری همراه با میان لایه هایی از ماسه سنگ است. در منطقه کال سردر کنگلومرای سردر با تناوبی از ماسه سنگ و کنگلومرا شروع شده و با یک سکانس سیلیکو کلاستیک ریز شونده خاتمه می یابد. این واحد تخریبی و قاره ای علاوه رشته کوه های شتری، در ازبک کوه، شیرگشت، انارک ، کرمان و جنوب بلوک لوت و منطقه دارچاله (شهرضا) نیز رخنموندارند. سن کنگلومرای سردر مورد بحث بوده است.ومحققین مختلف ان را به دونین و کربونیفر تخصیص داده اند. به منظور تعیین سن کنگلومرای سردر به کمک کنودنت ها پنج قلوه سنگ کربناته از کنگلومرای سردر مورد اسید شویی قرار گرفت. شناسایی کنودنت های بدست امده از این قلوه سنگ ها منجر به معرفی سه زون کنودنتی شد (sinuatus- noduliferous Zone (Namurian) anchoralis latus Zone(Tournaisian، (Namurian)corrugatus- sulcatus Zone با توجه به زون های کنودنتی مذکور در قلوه سنگ هایبرداشت شده از کنگلومرای سردر و نیز حضور Gasterioceras .spp.(Late Namurian)در کال سردر میتوان نتیجه گرفت زمان رسوب گذاری کنگلومرای سردر بعد از نامورین بوده است. به عبارت دیگر توالی های دارایاین گونه ها در اخر نامورین بیرون زدگی داشته وبه سبب فرسایش قبل از پیشروی پرمین فرسوده شده و در طبقات بین نامورین تا پرمین رسوب گذاری کرده اند. مطالعه وضعیت محیط رسوبی کنگلومرای سردر در کالسردربا توجه به چینه شناسی محلی، بافت کنگلومرا (اندازه دانه ها ، فابریک و گرد شدگی) و نیز ساختارهایرسوبی منجر به شناسایی چهار واحد متفاوت گرذید که در مجموع یک توالی به بالا ریز شونده را در مورد کنگلومرای سردر پیشنهاد می کنند

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.