دلایل ایجاد آنومالی کاذب وابسته به سنگ هایتخریبی و راه کار های حذف آن ،مطالعه موردی در ورقه ارزوئیه

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم استادحسینی

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

ایرج رسا

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمدهادی نظامپور

گروه زمینشناسی، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

منطقه ارزوئیه در مرز دو استان کرمان و هرمزگان قرار دارد که دو زون زمین شناسی متفاوت سنندج سیرجاندر بخش شمالی و زاگرس در بخش جنوبی را در بر می گیرد. اکتشافات رسوبات آبراهه ای در این منطقه درمقیاس ۱:۱۰۰۰۰۰ انجام گرفت. مهمترین عنصر اکتشافی در این منطقه کروم می باشد که اصولا باید باپریدوتیت ها و سایر سنگ های الترابازیک همراه باشد اما در مرحله کنترل صحرایی مشخص گردید که مقادیربالای کروم با تخریبی های منطقه همخوانی دارد. سازندهای تخریبی در اثر تحمل فاز بعدی فرسایش عناصر راراحتر آزاد می کنند،بنابراین غنی شدگی کروم درفاز فرسایشی امری طبیعی است. حذف تاثیر سنگ بالا دستبه دلیل غیر یکنواخت بودن ترکیب کنگلومراها در این منطقه بی نتیجه بود. زیرا این روش زمانی موثر است کهلیتولوژ ی های یکنواخت با هم مقایسه شوند . هدف از این مقاله بررسی دلیل رخداد این مشکل و راه کارهایو روش های هوشمند برای تشخیص Ti, Mnحل آن است که دو روش اصلی استفاده از عناصر پاراژنز مثلآنومالی ها واقعی از کاذب پیشنهاد می شود

کلیدواژه ها

اکتشافت ژئوشیمیایی رسوبات آبراهه ای، روش های هوشمند، سازند های تخریبی، ارزوئیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.