روابط پاراژنتیکی کانی ها در اسکارن هایپلی ژنتیک طلا دار تودهگرانیتوئیدی کالکافی (شمال شرق انارک، استان اصفهان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده رنجبر

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی دانشگاه اصفهان

موسی نقره ئیان

گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

محمد علی مکی زاده

گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

چکیده

اسکارن های کالکافی در ۶۰ کیلومتری شمال شرق انارک، در زون زمین ساختی ایران مرکزی و زیر زون انارک – خور واقع شده است. این اسکارن ها در اثر نفوذ یک توده گرانیتوئیدی به درون شیست های پرکامبرین – کامبرین که حاوی میان لایه های آهک دولومیتی بوده اند شکل گرفته است. سن این توده معادلائوسن فوقانی در نظر گرفته می شود. دو نوع برون اسکارن و درون اسکارن در این منطقه قابل مشاهده است امازون بندی آشکاری مشاهده نمی شود. این اسکارن، یک اسکارن آهن، طلا و مس کلسیک بوده که در عمق کمتوسط سیالات گرمابی اکسیدان وابسته به یک توده نفوذی کالکو آلکالن حاصل شده است. بر اساس شواهدپتروگرافی ۴ مرحله پاراژنتیکی در این اسکارن ها تشخیص داده شد. حضور کانی هایی همچون گارنت،کلینوپیروکسن، اپیدوت، ولاستونیت و وزویانیت دلیلی بر کلسیک بودن این اسکارن می باشد

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.