روش تفسیر هندسی داده گرانی مبتنی بر نمودارهای فضای گرادیان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعیم موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوفیزیک ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان

هوشنگ خدر صلح سده

آموزشگاه تکنولوژی حفاری ، شرکت ملی حفاری ایران

ابراهیم آق شاهی

عضو هیات علمی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

چکیده

در سال ۱۹۹۵ با جمع بندی کلیه کاربرد های گرادیان گرانی ، کلی ترین مدل آنومالی مناسب برای بکارگیریروش تفسیری ترسیم نمودار گرادیان گرانی در مورد داده های گرانی ارائه گردیده و تا انجام مطالعه فعلی نیزدرستی آن پیشنهاد ، بررسی نشده است. بررسی ها نشان می دهد روش حاضر برای تفسیر هندسی داده هایموجود در کشور، نه تنها در مورد توده آنومالی با شکل نا منظم بلکه برای کلیه مدل های آنومالی ساده تر نیز بهتنهائی و به عنوان یک روش مستقل بکار نرفته است.اساس این روش بر محاسبه گرادیان افقی ، قائم گرانی وترسیم نمودار ۲ فضای گرادیان متشکل از گرادیان قائم بر حسب مختصات امتداد پروفیل و گرادیان افقی برحسب گرادیان قائم استوار می باشد.گرادیان قائم از گرادیان افقی به کمک تبدیل هیلبرت ساخته می شود. درجریان این بررسی به روند تکامل این روش به ترتیب از مدل های آنومالی ساده تا مدل های واقعی تر اشاره میگردد. برای بررسی درستی و تناسب این روش با عمومی ترین مدل متناسب با این روش ، چشمه جنوب غربی شبکهبرای matlabبرداشت منطقه کوه شاه در استان هرمزگان به منزله یک چشمه گرانی اتخاذ شد.از نرم افزارمحاسبات و ترسم نمودار ها استفاده شده است. نتایج حاصل در زمینه معرفی پارامتر های هندسی چشمه ومقایسه آن با مختصات بیان شده برای این چشمه توسط روش های سیگنال تحلیلی ،اویلر و ورنر گویایکارآمدی روش تفسیر هندسی به کمک نمودارهای فضای گرادیان می باشد

کلیدواژه ها

تفسیر هندسی ، نمودار فضای گرادیان گرانی ، تبدیل هیلبرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.