رسوب شناسی نهشته های دور از ساحل جنوب غربی دریای خزر
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI12_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 201
نویسندگان
دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران
دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران
مرکز ملی اقیانوس شناسی، تهران
چکیده
مغزه های رسوبی با طول ۲ متر از بخش های مختلف حاشیه جنوب غربی دریای خزر تهیه شده اند. رسوبات اینمغزه ها با لامیناسیون ظریف مشخص می شوند که این لامینه ها به سرعت تحت شرایط اکسیدشونده از بین می روند. آزمایشات رسوب شناسی شامل آنالیز اندازه ذرات، سنجش میزان ماده آلی و میزان کربنات کلسیم بر روی این رسوبات، نشان می دهد که اندازه ذرات در این رسوبات بین سیلت متوسط تا رس بوده و این رسوبات به طور متوسط غنی از کربن آلی می باشند (متوسط ۲/۵۴ درصد). انطباق خوبی بین افزایش عمق آب و میزان موادآلی مشاهده می شود، به عبارت دیگر با فاصله از ساحل میزان مواد آلی موجود در رسوبات افزایش می یابد. به نظرمی رسد وجود شرایط بی اکسیژنی، مهمترین عامل برای حفظ مواد آلی در بخش های عمیق آب می باشد. میزانکربنات کلسیم رسوبات بین ۱۵/۱ تا ۲۴/۰۴٪ تغییر می کند و فراوانی آن روند مشخصی را با فاصله از ساحل دنبال نمی کند. این امر وجود دو منشا آواری و درون حوضه ای را برای ذرات مذکور مسلم می سازدکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- جایگاه دانش سنتی در پیش بینی اثرات تغییرات اقلیمی و مواجهه با آن
- Assessing Slope Stability using Geoelectrical Method: A Case Study
- Unveiling Rock Brittleness for Mine Exploration: The Potential of Non-Destructive Seismic Methods
- Time-Domain Induced Polarization Tomography Inversion
- Innovative passive microseismic methods in oil and gas industry
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.