آنیزوتروپی لرزه ای گوشته فوقانی شرق و شمال شرقی ایران با استفاده ازجدایش امواج برشی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید کیوان حسینی

استادیار مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

ایوب کاویانی استادیار

دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان

بهنام رحیمی استادیار

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

سیده فرگل شکرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

ما در این تحقیق ناهمسان گردی لرزه ای در هفت ایستگاه باند پهن شبکه لرزه نگاری مرکز تحقیقات دانشگاهفردوسی مشهد را با استفاده از اندازه گیری جدایش امواج برشی حاصل از ۴۳ زلزله دور که در فواصل ۹۰ الی۱۴۵ درجه ای ایستگاه ها بوقوع پیوسته اند، مورد ارزیابی قرار داده ایم. اندازه گیری مولفه سریعتر موج برشی وتاخیر زمانی بین دو مولفه سریعتر و کندتر آن می تواند راهنمای مناسبی جهت بررسی خصوصیاتحاصل از جدایش امواج برشی که در SKKS و SKSناهمسان گردی یک محیط تلقی گردد. لذا بررسی فازهایمطالعه ناهمسان گردی لرزه ای بالاترین بخش جبه فوقانی مورد استفاده قرار می گیرد، اطلاعات ارزنده ای را درخصوص فرآیند های تکتونیکی در اختیار ما قرار می دهد. در ۵ ایستگاه لرزه نگاری واقع در زون های کپه داغ وقرارSW-NEالبرز شرقی، مطالعات ما نشان می دهد که قطبش سریع تر موج برشی تقریبا به موازات می گیرد، در صورتیکه در مورد دو ایستگاه دیگر که در زون شرق ایران قرار گرفته اند، راستای این قطبش درآرایش یافته است. نتایج این تحقیق علاوه بر نشان دادن ارتباط حرکت مطلق NNE-SSW جهت تقریبیصفحات لیتوسفری و استرس پوسته ای با خصوصیات آنیزوتروپی لرزه ای منطقه، پیشنهاد می نماید کهآنیزوتروپی در محدوده مورد مطالعه بصورت پایدار باقی نمانده و تاکنون در طول فرآیندهای مختلف تکتونیکیتغییر نموده است

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.