نگاهی بر قوانین مرتبط با سلامت و امنیت غذای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید کاویانی

کارشناس مسئول معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

علیرضا حبیبی

مدیر یت غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

امیر فلاح

کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چکیده

بنا به تعریف، زمانی امنیت غذایی وجود دارد که همه مردم در تمام اوقات دارای دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای کافی، سالم و مغذی برای تامین نیازهای تغذیه ای خود باشند.دسترسی به غذای کافی و مطلوب و سلامت تغذیه ای از محورهای اصلی توسعه، سلامت جامعه است. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در اصول سوم، بیست و نهم و چهل و سوم، ضرورت تأمین نیازهای اساسی، رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه تغذیه، رفاه فردی و اجتماعی مورد تأکید قرار گرفته است. در حال حاضر عمده ترین متولیان حوزه سلامت و امنیت غذایی جامعهسه وزارتخانه جهاد کشاورزی ، وزارت صنعت و معدن و تجارت و وزارت بهداشت هر کدام در حوزه وظایف و اختیارات خود دارای قوانینی هستند . فرا بخشی بودن موضوع امنیت غذایی ضمن موازی کاری و تداخل در روند اجرای قوانین در بخشها و زیر بخشهای مختلف سازمانها و ارگانهای موچود گاه موجب تحمیل هزینه های سنگین به آحاد جامعه شده و اجرای برنامه های سیاستگذاری شده در زمینه تولید ، نگهداری ، فرآوری ، توزیع و مصرف و در نهایت سلامت را دچار اختلال می کند. ایجاد بستر مناسب جهت هماهنگی و تعامل هر چه بیشتر در اجرای قوانین بین سازمانها وارگانهای درگیر در مقوله سلامت و امنیت غذایی کشور ضروری به نظر می رسد

کلیدواژه ها

امنیت غذایی ، قوانین ، نظارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.