شناسایی عوامل موثر بر تغییرات عملکرد یونجه آبی در استان آذربایجان شرقی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_263
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 396
نویسندگان
بخش تحقیقات اقتصادی ، اجتماعی و ترویج کشاورزی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، تبریز، ایران.
چکیده
استان آذربایجان شرقی با ۳۸۱۶۰ هکتار یونجه آبی یکی از قطب های تولید یونجه در کشور می باشد، به نحوی که حدود ۵/۹ درصد اراضی یونجه آبی در این استان قرار گرفته است . عملکرد این محصول در مزارع استان آذربایجان شرقی ۷۱۹۳ کیلوگرم در هکتار بوده و از میانگین کشوری که ۱۰۸۴۰ کیلوگرم است به میزان فاحشی پائین می باشد. به منظور شناسایی عوامل موثر بر تغییرات عملکرد یونجه در مزارع استان آذربایجان شرقی ، اطلاعات ۷۵ مزرعه واقع در ۹ شهرستان بستان آباد، بناب، تبریز، جلفا، خداآفرین ، سراب، عجب شیر، مرند و ورزقان برای سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ جمع آوری شد. اطلاعات نشان داد که عملکرد یونجه در هر هکتار از ۷/۵۰۱۶ الی ۱۳۲۵۰ کیلوگرم در هکتار متغیر می باشد و بر اساس میزان عملکرد می توان شهرستانهای استان را در سه گروه عملکرد پائین (بناب، سراب و ورزقان)، عملکرد متوسط (بستان آباد، تبریز و مرند) و عملکرد بالا (جلفا، خداآفرین و عجب شیر) طبقه بندی نمود. طبق یافته های پژوهش میزان مصرف نهادههای کود فسفات، کود ازت، کود پتاس، سرک ازت و حشره کش در گروه با عملکرد بالا، بیشتر از دو گروه دیگر است . بر اساس نتایج با افزایش مصرف حشرهکش ، کود پتاسه و سرک ازت به میزان یک کیلوگرم در هکتار، عملکرد یونجه به طور متوسط به ترتیب به اندازه ۱۲۵۴، ۱۷ و ۱۳ کیلوگرم در هکتار افزایش می یابد. طبق یافته های پژوهش چنانچه هزینه تهیه و استفاده هر کیلوگرم کود پتاسه ، ازت سرک و حشرهکش به ترتیب کمتر از ۸۵۵۰۰، ۶۵۵۰۰ و ۶۲۷۰۰۰۰ تومان در هر هکتار باشد، استفاده از این نهادهها تا سقف ۱۳۰، ۹۵ و ۲ کیلوگرم از نظر اقتصادی قابل توصیه است .کلیدواژه ها
ارزیابی اقتصادی ، شکاف عملکرد، مدیریت ، نهاده، یونجه آبی .مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.