مقایسه اثر روشهای مختلف خشک کردن روی ویژگی های حسی توت فرنگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA07_258
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین شرافتخواه آذری

سازمان ملی استاندارد

پریسا شیرعلی پور

شرکت تولیدی تام آی (سهامی خاص)

چکیده

در این پژوهش اثر روشهای مختلف خشک کردن بر ویژگیهای حسی توت فرنگی مورد مطالعه قرار گرفت . برای بررسی بهترین تیمار اسمزی جهت تولید برگه های توت فرنگی خشک شده از میزان آب خارج شده و مواد جامد جذب شده در طی ۵ ساعت و در زمانهای ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ ساعت توسط محلولهای اسمزی مختلف در دو دمای متفاوت استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده شامل نوع محلول اسمزی (شربت ذرت با فروکتوز بالا (۵۵%) و ساکارز) و غلظت های مختلف کلرید کلسیم (۷۵/۰ و ۵/۱%) و دماهای ۳۵ و ۴۵ درجه سانتیگراد بود. نتایج نشان داد که در بین ۸ تیمار مختلف ، تیمار ۸ (محلول اسمزی حاوی ۵۰% فروکتوز به همراه ۲۰% ساکارز، کلرید کلسیم ۵/۱%، دمای ۴۵ درجه سانتیگراد و زمان ۵ ساعت به نحو بهتری توانست باعث خشک کردن اسمزی توت فرنگی ها شود و به عنوان بهترین تیمار شناخته شد. درکل ، توت فرنگی خشک شده با روش مایکروویو دارای ویژگی های حسی بهتری نسبت به سایر روشهای خشک کردن بود. بنابراین ، در این پژوهش روش مایکروویو برای تولید برگه های توت فرنگی خشک شده در مقایسه با دیگر روشهای خشک کردن بهتر بود.

کلیدواژه ها

خشک کردن اسمزی ، ماکروویو، توت فرنگی ، ویژگیهای حسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.