عوامل موثر بر پذیرش انگور ارگانیک از سوی مصرف کنندگان در شهر ارومیه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_246
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
استادیار، اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای تولیدی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه،
کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
دانشیار، اقتصاد منابع طبیعی و محیط زیست، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده
بررسی رفتار مصرف کنندگان که اولین و مهمترین حلقه یک سیستم اقتصادی هستند، در اهمیت پرداختن به غذاها و محصولات ارگانیک و سالم ، با توجه به فوائد فراوان این محصولات ضروری به نظر می رسد. زیرا، شناخت رفتار مصرفکنندگان به دلیل تاثیر آن در تنظیم برنامه بازاریابی و افزایش کارایی فرایند تولید تا مصرف، حائز اهمیت می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پذیرش انگور ارگانیک از سوی مصرفکنندگان در شهر ارومیه با بهرهگیری از الگوی لاجیت انجام شده است . دادهها و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری با ۲۵۰ خانوار شهری در ارومیه به دست آمدهاند. نتایج برآوردی الگوی لاجیت نشان داد که متغیرهای تحصیلات، شناخت بازار عرضه انگور ارگانیک و آگاهی از فواید تولید و مصرف محصولات ارگانیک و درآمد خانوار، دارای تاثیر مثبت و معنی دار بر مصرف انگور ارگانیک هستند. بطوریکه متغیرهای درآمد و شناخت بازار عرضه انگور ارگانیک به ترتیب بیشترین مقدار کشش (۲۵/۰%) و اثرنهایی (۱۴/۵۰%) را دارا هستند. در نهایت ، با توجه به نتایج حاصله پیشنهاد می شود با ایجاد بازارهای مختص محصولات ارگانیک ، برگزاری نمایشگاههای محصولات ارگانیک و استفاده از رسانه های عمومی جهت ترویج استفاده از این محصولات، توزیع عادلانه درآمدها به ویژه در مناطق محرومو ارائه گواهی ارگانیک به تولیدکنندگان این محصولات، افراد جامعه را به مصرف محصولات کشاورزی ارگانیک نظیر انگور ارگانیک تشویق نمود تا با بهرهمندی از مزایای سالم و غنی بودن این محصولات، سلامتی هرچه بیشتر افراد نیز تضمین گردد.کلیدواژه ها
انگور، شهر ارومیه ، کشاورزی ارگانیک ، مدل لاجیت ، مصرف کنندگان.مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.