جمع آوری و ارزیابی برخی صفات بیوشیمیایی تعدادی از ژنوتیپ های وحشی بنه (Pistacia atlantica) از رویشگاههای شهرستان اهر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_216
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 185
نویسندگان
دانشآموخته کارشناسی ارشد، فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه ، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران:
دانشیار، میوه کاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
استادیار، بیومتری و سنجش از راه دور، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریزایران
دانشجوی دکتری، اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان باغی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده
گیاه بنه (Pistacia atlantica) ارزش زیادی در باغبانی ومخصوصا به عنوان پایه پسته اهلی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی درختان پسته وحشی در شهرستان اهر از دیدگاه بیوشیمیایی بود. به این منظور به روش انتخابی و به طور تصادفی از ارتفاعات مختلف منطقه ، نمونه های برگ و میوه جمع آوری شد. از هر درخت تعدادی برگ و صمغ برداشت شده و در بسته های پلاستیکی نگهداری و برای اندازه گیری و ثبت صفات مورد نظر به آزمایشگاه منتقل شد. بعد از تهیه عصارهها، میزان فنل کل ، فلاونوئید کل ، فعالیت آنتی اکسیدانی برگ و صمغ مورد ارزیابی قرار گرفت . نتایج بررسی فیتوشیمیایی نشان داد بیشترین مقدار فنل مربوط به ژنوتیپ ۱۹ mg GAE/g DM) ۲۱۷۸)، بیشترین مقدار فلاونوئید کل برگ مربوط به ژنوتیپ ۸ DW) ۱mg cat g- ۳۳/۷۷۱)، بیشترین مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی برگ مربوط به ژنوتیپ ۱۵ ( mg GAE/g DM ۹۰/۹۱) و بیشترین مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی صمغ مربوط به ژنوتیپ ۱۵ mg GAE/g DM) ۹۰/۹۱) بود که اختلاف معنی داری با ژنوتیپ های ۱۶ μg/ml)۰۳/۹۱) و ۱۹ μg/ml) ۹۱) نداشت .کلیدواژه ها
پسته ، خاصیت آنتی اکسیدانی ، فلاونوئید، فنلمقالات مرتبط جدید
- تاثیرات درمانی زردچوبه در طب سنتی و نوین: شباهتها، تفاوت ها و چالشها
- طراحی، ساخت و ارزیابی ماشین برداشت ردیفی زیره
- بررسیفیزیولوژی - فارماکودینامیک فرآورده های گیاهی در درمان لیکن پالن دهان ی
- A review on the use of artificial intelligence in the ornamental fish
- Study on the correlation Coefficients of morphological traits in Pinto Beans (Phaseolus vulgaris L.) Under salinity and drought stress
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.