تاثیر روشهای مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین سویا رقم DPX

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA07_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی- گرایش مدیریت و تحلیل سامانهها، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران،

علی روشنیان فرد

استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

اکبر آبروش

استادیار گروه آمار و علوم کامپیوتر، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

موسی آزاد

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

یکی از بهترین مواد غذایی که موجب حفظ انرژی انسان در طول روز می شود، حبوبات است . از میان حبوبات، دانه سویا به دلیل داشتن حدود ۶۰ درصد پروتئین و روغن دارای ارزش غذایی بالا و جایگزین مناسبی برای گوشت می باشد . هدف از این تحقیق بررسی تاثیر روشهای مختلف کشت و زمان نگهداری پس از برداشت بر روی میزان پروتئین رقم DPX سویا بود. برای انجام آزمایش ها از رقم متداول محصول سویا یعنی DPXکه در شرایط کاملا زراعی در شرکت کشت صنعت مغان کشت و پرورش شدند، استفاده شد. مبنای سنجش و ارزیابی روش کار مختلف خاکورزی و نوع کود بر میزان پروتئین در سه بازه زمانی مختلف بود. بعد از نمونه برداری ، محتوای پروتئینی نمونه ها با استفاده از دستگاه کجلدال اندازهگیری شد و محاسبات آماری با استفاده از نرمافزارهای SPSS و EXCEL انجام شد. نتایج نشان داد که بین گروههای (زمان)، (زمان و خاکورزی )، (زمان،خاکورزی و کود) ارتباط معنی دار وجود دارد . پس از زمان، زمان و خاکورزی بیشترین اثر را بر روی میزان پروتئین داشت و تاثیر کود به تنهایی هیچ ارتباط معنی داری را نشان نداد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از هر دو نوع کود، به صورت جداگانه یا ترکیبی ، هیچ اثری بر میزان پروتئین دانه سویا نداشته است .

کلیدواژه ها

پروتئین ، خاکورزی ، سویا، کود، پروتئین ، کجلدال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.