تاثیر کود شیمیایی سوپرفسفات تریپل بر کارایی همیاری کود زیستی فسفات بارور۲ در ارقام مختلف کلزا
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 191
نویسندگان
استادیار، بیولوژی و بیوتکنولوژی، گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه.
استادیار، اکولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
دانشیار، فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه دانشگاه مراغه
چکیده
کارایی همیاری کود زیستی فسفات بارور۲ در گیاهان مختلف و بسته به میزان کاربرد کودهای شیمیایی متفاوت گزارش شده است . برای بررسی این موضوع در گیاه کلزا آزمایشی مزرعه ای در قالب فاکتوریل ، بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای مورد مطالعه شامل کود زیستی فسفات دو سطح ، مایه زنی بذور کلزا با کود زیستی و عدم مایه زنی با آن، کود شیمیایی از منبع سوپر فسفات تریپل با مقادیر صفر، ۲۵ و ۵۰ کیلوگرم در هکتار و ارقام مختلف کلزا شامل نیما، نپتون، دیفوژن، ناتالی ، اکاپی ، گابریلا بودند. در پایان آزمایشی پاسخ این ارقام به تیمارهای آزمایشی به صورت محاسبه درصد کارایی همیاری ارزیابی شدند. نتایج نشان دادندکه کارایی همیاری کود زیستی فسفات بارور۲ در سطوح مختلف کاربرد کود شیمیایی سوپر فسفات تریپل در صفات وزن هزار دانه ، شاخص برداشت ، وزن دانه ، درصد روغن دانه و میزان فسفر دانه بسته به نوع رقم متفاوت بودند. بر مبنای عملکرد اقتصادی ، بیشترین کارایی همیاری کود زیستی در میزان دانه در رقم نیما در شرایط بدون استفاده از کود شیمیایی و در رقم نپتون در شرایط کاربرد کود شیمیایی به دست آمدند. بیشترین کارایی همیاری کود زیستی در میزان درصد روغن در ارقام نیما، دیفیوژن و ناتالی در شرایط بدون کاربرد کود شیمیایی و در رقم گابریلا در سطح کاربرد Kg/ha ۲۵ کود شیمیایی مشاهده شد. بر مبنای این یافته ها جهت بهرهگیری از حداکثر کارایی همیاری کود زیستی بسته به نوع رقم پیشنهادی جهت کشت توسط کشاورزان انجام پژوهش در خصوص یافتن مناسب ترین میزان مجاز کاربرد کود شیمیایی فسفره ضروری است .کلیدواژه ها
سودوموناس، عملکرد دانه ، عملکرد روغن ، فسفرمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.