بررسی اثر بازدارندگی عصاره آبی تلخه (Acroptilon repens L.) بر جوانه زنی و شاخص های رشدی علف هرز خردل وحشی (Sinapis arvensis L.)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_146
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 196
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران
استاد، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران.
دانش آموخته کارشناسی ، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران.
چکیده
استفاده از علف کش های شیمیایی موجب آلودگی زیست محیطی و ایجاد مقاومت در علف های هرز شده است . در سالهای اخیر به کارگیری آللوپاتی در مدیریت علف های هرز توجه بسیاری از متخصصان را به خود جلب کرده است . بدین منظور برای بررسی اثر عصاره آبی تلخه به صورت خالص به عنوان علف کش زیستی بر روی برخی شاخص های رشدی علف هرز خردل وحشی ، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در ۳ تکرار در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۴۰۱ اجرا شد. غلظت های آزمایش ۶ سطح از عصاره ی خالص تلخه شامل شاهد، ۱%، ۵%، ۱۰%، ۱۵% و ۲۰% بود. در هر پتری دیش ۵۰ عدد بذر خردل وحشی قرار داده شد و به هر یک از آنها مقدار ۱۰ سی سی از هر محلول اضافه شد. با توجه به نتایج به دست آمده درصد و سرعت جوانه زنی ، طول گیاهچه ، ساقه چه و ریشه چه ، وزن تر و خشک گیاهچه ، ساقه چه و ریشه چه در خردل وحشی تحت تاثیر غلظت های مختلف عصاره تلخه قرار گرفتند. همچنین کمترین میزان درصد و سرعت جوانه زنی ، طول گیاهچه ، ساقه چه و ریشه چه ، وزن تر و خشک گیاهچه ، ساقه چه و ریشه چه در خردل وحشی از تیمارهای ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد عصارهی تلخه به دست آمد.کلیدواژه ها
آللوپاتی ، اثر بازدارندگی ، علفکش زیستی ، خردل وحشی ، کنترل غیر شیمیایی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.