ارزیابی اسانس خالص و نانوفرموله شوید روی مراحل مختلف رشدی بید سیب زمینی Phthorimaea operculella (Lepidoptera: Gelechiidae)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 297
نویسندگان
استادیار، بخش تحقیقات گیاه پزشکی ، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، اردبیل ، ایران
استاد، گروه گیاه پزشکی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران -
دانشیار، گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران
استاد، گروه گیاه پزشکی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران
استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه محقق اردبیلی ، اردبیل ، ایران -
چکیده
بید سیب زمینی Phthorimaea operculella (Zeller) یکی از آفات مهم سیب زمینی در مزارع و انبارها می باشد . در این مطالعه ، اثرات کشندگی و دوام اسانس های خالص و نانوفرموله شده گیاه شوید Anethum graveolens L. روی مراحل مختلف رشدی (تخم ، لارو سن اول، حشرات کامل نر و ماده) بید سیب زمینی ارزیابی شده است . اسانس گیاه توسط دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. شناسایی ترکیبات اسانس گیاه شوید با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی انجام گرفت . نانوالیافها با استفاده از دستگاه الکتروریسی تهیه شدند. جهت بررسی استقرار اسانس خالص روی ساختار نانوالیاف از دستگاههای SEM و FTIR استفاده گردید. زیست سنجی ها در ظروف شیشه ای با حجم ۲۵۰ میلی لیتر انجام شدند. براساس نتایج ، ترکیبات Linalool L (۰۳/۲۱درصد)، Dillapiole (۷۳/۲۰درصد) ، Carvone (۶۲/۲۰ درصد) و Dihydrocarvone (۷۲/۱۸ درصد) به عنوان ترکیبات اصلی اسانس شوید شناسایی شدند. نتایج حاصل از دستگاه های SEM و FTIR نشاندهنده ی استقرار اسانس خالص روی ساختار نانوالیاف بودند. آزمایش های زیست سنجی تدخینی نشان دادند که اسانس نانوفرموله شده در مقایسه با اسانس خالص در غلظت های پایین تری موثر هستند. آزمایش های دوام اسانس ها هم نشان دادند که اسانس نانوفرموله شده (۴۹ روز) دوام بالاتری نسبت به اسانس خالص (۱۷ روز ) داشته است . براساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که اسانس شوید و نانوفرمولاسیون آن می تواند به عنوان یک آفت کش طبیعی نقش مهمی در مدیریت آفت بید سیب زمینی داشته باشد.کلیدواژه ها
زیست سنجی تدخینی ، اسانس شوید، نانوفناوری ، دوام، بید سیب زمینیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.