تاثیر پرایمینگ بر شاخص های بنیه بذر و فعالیت برخی آنزیم های هیدرولیتیک و چرخه گلی اکسیلات تحت شرایط فرسودگی در گیاهچه ذرت (Zea mays L.)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
- کد COI اختصاصی: NCOCA07_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
دانشجوی دکتری اکولوژی دانشگاه محقق اردبیلی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
استاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
به منظور بررسی تاثیر پرایمینگ بر شاخص های بنیه بذر و فعالیت برخی آنزیم های هیدرولیتیک و چرخه گلی اکسیلات تحت شرایط فرسودگی در گیاهچه ذرت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۴۰۱ اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل تیمار پیری تسریع شده در سه سطح (صفر، ۱۱ و ۱۳روز) و پرایمینگ در چهار سطح ( شاهد، هیدرو پرایمینگ ، پرایمینگ با اسید سالیسیلیک (۱۰۰ میلی مولار) و جیبرلین (۲۰ میلی مولار)) بود . نتایج نشان داد که فرسودگی شاخص طولی بنیه بذر و شاخص وزنی بنیه بذر کاهش داد ولی پرایمینگ با اسیدسالیسیلیک ، هیدرو به ویژه جیبرلین این صفات را بهبود بخشید. فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و مالات سنتاز در تیمار جیبرلین و بدون فرسودگی نسبت به شاهد به ترتیب با ۷۱ درصد و ۲۶ درصد افزایش نشان دادند. بیش ترین فعالیت آنزیم لیپاز در تیمار جیبرلین (۴۱/۷۳ واحد بر میلی گرم پروتئین ) حاصل گردید. همچنین ، فرسودگی باعث کاهش فعالیت آنزیم لیپاز شد . درکل ، استفاده از پیش تیمار جیبرلین موجب شاخص های بنیه بذر و فعالیت برخی آنزیم های هیدرولیتیک و چرخه گلی اکسیلات در بذرهای فرسوده ذرت شد و رشد گیاهچه را افزایش داد.کلیدواژه ها
پرایمینگ ، شاخص های بنیه بذر، ، لیپاز، مالات سنتاز.، فرسودگی . ذرتمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.