تغییرات صفات ریخت شناسی و شاخص برداشت اسانس گشنیز تحت تاثیر کاربرد عصاره جلبک دریایی و منابع مختلف کودی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA07_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 68
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف نصیری

دانشیار اکولوژی گیاهان زراعی- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه، مراغه-

مهران علیجانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد در رشته آگرواکولوژی- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه، مراغه-

مجتبی نورآئین

دانشیار اصلاح نباتات- ژنتیک بیومتری- گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه، مراغه

چکیده

این آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در کشتزار پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل کاربرد کود شیمیایی و ورمی کمپوست و فاکتور دوم شامل کاربرد عصاره جلبک دریایی در ۵ سطح عدم کاربرد، محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در مرحله ساقه دهی ، کاربرد خاکی عصاره جلبک دریایی در مرحله ساقه دهی ، محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در مرحله زایشی و کاربرد خاکی عصاره جلبک دریایی در مرحله زایشی بود. بر اساس نتایج به دست آمده بیشترین تعداد ساقه های فرعی در تیمار محلولپاشی عصاره جلبک دریایی در مرحله ساقه دهی با کاربرد ورمی کمپوست به دست آمد. تعداد چتر در بوته با کاربرد عصاره جلبک دریایی در مرحله ساقه دهی نسبت به شاهد افزایش به طور معنی داری افزایش یافت . تعداد چترک در بوته تحت کاربرد عصاره جلبک دریایی (محلولپاشی یا خاک مصرف) در مرحله ساقه دهی و محلولپاشی بعد از مرحله زایشی به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت . شاخص برداشت اسانس در تیمار ورمی کمپوست نسبت به کودشیمیایی افزایش ۶/۱۳ درصد را نشان دارد و تیمارهای محلولپاشی و کاربرد خاکی عصاره جلبک دریایی در مرحله زایشی به ترتیب باعث افزایش ۳ /۳۳ و ۹/ ۱۵ درصدی شاخص برداشت اسانس نسبت به شاهد شدند. به طورکلی کاربرد ورمی کمپوست نسبت به کود شیمیایی و کاربرد عصاره جلبک دریایی به صورت محلول-پاشی و یا خاکمصرف در مرحله زایشی بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص برداشت اسانس گشنیز دارد و با توجه به اهمیت کاربرد نهادههای غیرشیمیایی در کشاورزی ارگانیک کاربرد ورمی کمپوست و عصاره جلبک دریایی در تولید اسانس گشنیز قابل توصیه می باشد.

کلیدواژه ها

Ascophyllum nodosum، اسانس ، فسفر، نیتروژن، ورمی کمپوست .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.