بهبود محتوای کلروفیل برگ ماریتیغال (Silybum marianum L.) و کاهش تولید گونه های فعال اکسیژن با کاربرد نانو اکسید روی و تلقیح با Trichodermaspp و Piriformospera indica

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین عباسی

استادیار، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

مریم محمدزاده

دانشجوی دکتری، فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

فرشید بهمنی

کارشناسی ارشد، فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه

چکیده

ماریتیغال از گیاهان دارویی می باشد که دارای خواص درمانی بسیاری می باشد. از جمله راهکارهای مدیریتی که می تواند کمیت و کیفیت محصول تولیدی این گیاه را همانند سایر گیاهان تحت تاثیر قرار دهد، مدیریت تغذیه ای می باشد. لذا این پژوهش به منظور بررسی تاثیر تلقیح با قارچهای مایکوریزا و همچنین کابرد نانو اکسید روی در سال ۱۳۹۶ در مزرعه پژوهشی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه مراغه به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل شاهد (عدم استفاده از قارچ)، استفاده از قارچ Tricoderma spp، استفاده از قارچ Piriformaspora Indica و استفاده از اختلاط دو قارچ و فاکتور فرعی نیز شامل شاهد (عدم مصرف نانو اکسید روی ) و کاربرد نانو اکسید روی می باشد. طبق نتایج به دست آمده از این پژوهش صفات کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل ، کاروتنوئید و هیدروژن پراکسید در سطح احتمال یک درصد تحت تاثیر برهم کنش تلقیح قارچی در کاربرد روی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد بیشترین میزان کلروفیل b ، کلروفیل کل و کاروتنوئید از تیمار کاربرد قارچ Piriformospera indica و روی به دست آمد. همچنین بیشترین میزان کلروفیل a از تیمار قارچ Trichoderma sppو عدم مصرف نانو روی به دست آمد که با تیمار کاربرد قارچ Piriformospera indica و روی اختلاف معنی داری نداشت . بیشترین و کمترین میزان هیدروژن پراکسید به ترتیب از تیمارهای عدم تلقیح قارچی و عدم کاربرد نانو اکسیدروی و تلقیح با Trichoderma sppو کاربرد همزمان نانو اکسید روی به دست آمد.

کلیدواژه ها

انواع اکسیژن فعال، کلروفیل ، کاروتنویید، ماریتیغال، Piriformospera indica، Trichoderma spp

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.