پدیده شناسی زمان در حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله هنرهای زیبا: هنرهای تجسمی، دوره: 24، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JFAVAT-24-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 176
نویسندگان
دانشگاه هنر تهران
استاد تمام- دانشکده معماری دانشگاه تهران
چکیده
در این مقاله پدیده شناسی زمان به عنوان بعد چهارم و اصل موجودیت اجسام در حفاظت و مرمت انجام شده است. مساله این است، بعد زمان در آثار چیست؛ چگونه مورد شناسایی قرار می گیرد؛ چه نقشی در حفاظت و مرمت دارد. برای حل مساله با راهبرد پدیده شناسی زمان انحای پدیدار شدن آن بر آگاهی انسان تحلیل شده است؛ بدین قرار زمان با رویداد، فرهنگ ماده ای ، لایه های فرسودگی، مکان و انسان معادل است و بر آگاهی پدیدار و تقویم می شود. در نتیجه بر مبنای شناخت پدیده شناسانه ی زمان و ارتباط آن با اصل موجودیت اثر، حفاظت سطوح فرسوده به عنوان انباشت لایه های اکنون ضروری است؛ سنجش فرسودگی ها بر مبنای اصول زمان مندی ماده و ارتباط آن با حرکت و دگرگونی امکان زمان سنجی، تحلیل های آسیب شناسی، اتخاذ روش های مناسب حفاظت بهینه را فراهم می کند. پدیده شناسی زمان، انسان را در افق اهداف فرایندهای مداخله ای اثر قرار داده و پاسخگوی سوالات اساسی حفاظت و مرمت پست مدرن است و افزون بر آنالیز ماده ا ی، آنالیز فراماده ای اثر را نیز مقرر می کند. با تمرکز بر مفهوم فرهنگ ماده ای، زمان بدن مند یا زمان انسانی نیز علاوه بر زمان ساخت، زمان سپری شده، زمان مواجهه با اثر، در مرمت مطرح میشود. حفاظت بقایای گذشته، سبب فهم گذشته در زمان حال و آغاز فرایند انتقال گذشته از حال و هم زیستی آن با آینده است.کلیدواژه ها
زمان, پدیده شناسی, انسان, فرهنگ ماده ای, حفاظت, مرمتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.