رابطه اقتصادملی وامنیت غذایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسیاح ورگ

کارشناس ارشد جامعه شناسی،

مهناز امیرپور

دکترای جامعه شناسی،استادیاروعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ت

عفت وحیدی مطلق

چکیده

دستیابی به عرضه باثبات مواد غذایی و تامین امنیت غذایی جامعه یکی از مهمترین اولویتهای راهبردی اقتصادملی هرکشوری است. برخورداری ازغذای کافی، ابتدایی ترین حق انسان و امنیت غذایی سنگ بنای رشد و عنصر اصلی سلامت فکری، روانی و جسمی افرا هرجامعه ای است.تأمین امنیت غذایی جامعه به عنوان یکی از شروط تحقق اقتصاد ملی،از وظایف اساسی دولت ها در هر کشوری محسوب می شود.چنانچه امنیت غذاییرا یک سیاست اقتصاد ملی در نظر بگیریم ،مطلوب بودن اقتصادملی به امنیت غذایی وابسته است . در این مقاله برداشت این است که اقتصادملی برامنیت غذایی تاثیر خواهدداشت. لذا در این راستا سعی می شود ابتدا چیستی اقتصادملی و امنیتغذایی مورد بررسی قرار گیرد و با این انگاشت تعامل امنیت غذایی و اقتصادملی، و نیز راهکارهای تاثیراقتصادملی بر امنیت غذایی در کشور تبیین وتحلیل شوند. امنیت غذایی به عنوان محور ، اساس اقتصاد ملی وراهبرداساسی محسوب می شود.افزایش و تقویت امنیت غذایی در سطوح ملی نیازمند بهبود در توافق نامه های تجاری، حمایت از بخش کشاورزی و...در کشورهای دارای این بالقوگی است. تامین امنیت غذایی محور استقلال اقتصادی و سیاسی کشور است. امنیت غذایی ، ارتقاء سطح سلامت و بهداشت عمومی از ارکان مهم توسعه اقتصادی است و تامین امنیت مواد غذایی یک چالش جدی در آینده جوامع است . امنیت غذایی یک پایه اقتصادملی کشور می باشد. عرضه یک سطح بهینه اقتصادملی در کشور مستلزم تدارک سطح بهینه امنیت غذایی است.

کلیدواژه ها

اقتصادملی،امنیت غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.