بررسی نقش استانداردهای مدیریت کیفیت QM مواد غذایی در تجارت بین الملل HACCP- ISO22000 - SFBB
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS02_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1980
نویسندگان
کارشناس ارشدMBA
چکیده
در راه تجارت بین الملل مواد غذایی به دلایل زیادی، موانع و مشکلات متعددی وجود دارند که یکی از آنها ایمنی در صنعت مواد غذایی می باشد.ایمنی مواد غذایی خصوصیتی قابل اعتماد برای تولیدکنندگان جهت نفوذ در بازار می باشد و همین ویژگی از راه اطلاعات ناقص و نامتناسب موجب ازدست رفتن بازار می گردد . صادرات و واردات مواد غذایی ٫ به ویژه واردات مواد غذایی از کشورها ی جهان سوم به دلیل عدم رعایت موارد ایمنی و امکان الودگی محدود و محدود تر می شود . از طرفی نیز امنیت غذایی مهمترین هدف دولت ها در تامین منابع غذایی افراد هر جامعه است بطوری که در اکثر کشورها از جمله ایران، امنیت غذایی در کنار امنیت ملی سیاستگذاری شده است و برای پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) و برای حضور در بازارهای جهانی، مستلزم رعایت استانداردهای ایمنی مواد غذایی می باشد و عدم به کارگیری و اجرای این استانداردهای بین المللی موجب از دست دادن بازار برای شرکت های تولید مواد غذایی در کشورمان خواهد شد . احراز ایزوها و استانداردهای بین المللی در کارخانه و شرکت های تولید مواد غذایی ایران، راه را برای صادرات به بازارهای جهانی باز خواهد کرد. از آنجایی که مخاطرات ایمنی و سلامت غذایی ممکن است در هر مرحله ای از زنجیره مواد غذایی وارد گردند، کنترل های کافی در سرتاسر اینزنجیره تأمین ضروری و حیاتی است بطوری که در بسیاری از شرکت های تولید مواد غذایی برای جلوگیری از وقفه در تولید، مواد اولیه قبل از ورود به خط تولید توسط آزمایشگاههای ذیربط، کنترل و توسط بخش QC مهر تایید موقت زده می شود تا پس از کنترل نهایی توسط کارشناسان بخش QC ، ممهور به مهر تایید نهایی گردد. هم اکنون در بخش مواد غذایی، وزارتخانه ها و سازمان های مختلفی دخیل و در حال نقش آفرینی هستند. بطور مثال نظارت بر فراورده های خامدامی با سازمان دامپزشکی با شعار دام سالم غذای سالم انسان سالم می باشدو نظارت بر محصولات خام کشاورزی با وزارت جهاد کشاورزی و نظارت - - بر مواد غذایی و کارخانه های تولیدی مواد غذایی و عرضه آن با وزارت بهداشت می باشد. علاوه بر این موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران علاوه بر تدوین استانداردهایی مثل HACCP و ISO 22000 ، در بخش استانداردهایاجباری کنترل ونظارت بر کارخانه های تولیدی و واردات و گاها نظارت بر عرضه مواد غذایی را انجام می دهد . در این مطالعه ضمن مرور معیارهای استاندارد در محصول لبنی شیر و میزان ید در نمک های خوراکی، به بررسی استانداردهای بین المللی در ایمنی مواد غذایی از جمله ISO 22000 , HACCP ,SFBB پرداخته و سپس به کاربردها، نحوه اجرا و پیاده سازی آنان، چگونگی ایجاد ایمنی در مواد غذایی توسط این استانداردها،اصول و الزامات هر یک از آنها خواهیم داشت و در انتها با ارائه مدلی تطبیقی آنها را با هم مقایسه می نماییمکلیدواژه ها
مدیریت کیفیت ایمنی مواد غذایی تجارت بین الملل استاندارد ایزو 00222 HACCP - SFBBمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.