CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نگاهی متفاوت به عکس های مستندنگار کرونایی: تحلیلی بر اساس نقد هنر بیردزلی

عنوان مقاله: نگاهی متفاوت به عکس های مستندنگار کرونایی: تحلیلی بر اساس نقد هنر بیردزلی
شناسه ملی مقاله: JR_JFAVAT-26-4_008
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدیه السادات سجادیان - دانشجوی دکترای فلسفه هنر، گروه فلسفه، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
مریم بختیاریان - استادیار گروه فلسفه هنر، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
ژانر مستندنگاری در عکاسی، با دیدگاه واقع گرایانه و استنادی اش واجد کارکردهای متنوعی است. این ژانر، گزارشی از یک رویداد یا واقعیت عینی ارائه می­دهد و شرایط انسان را در مواجهه با رویدادهای خوب و بد زندگی به نمایش می گذارد. شاید به­راحتی نتوان تصور کرد که چنین عکس­هایی کارکرد زیباشناختی نیز داشته باشند. برای جست­وجوی چنین کارکردی باید فارغ از ارزش اطلاع­رسانی و واقع­گرایانه آن به دیدگاهی متوسل شد که می­تواند تجربه زیباشناختی را تقویت کند. در دیدگاه منبعث از آرای بیردزلی، ارزش اثر هنری ایجاد تجربه زیباشناختی است که با ویژگی های عینی همچون وحدت، شدت و ترکیب، فارغ از نیت پدیدآور آن مشخص می شود. این پژوهش با استعانت از چنین دیدگاهی در عکس هایی با موضوعات مختلف که به­نوعی به بحران کرونا مربوط می­شوند، نشان می­دهد که می­توان به عکس­هایی که یادآور روزهای سخت کرونایی هستند نیز زیباشناسانه نگریست. درست همان طور که برخی تصاویر مربوط به بحران­های متعدد گذشته همچون جنگ­ها و انقلاب­ها در تاریخ هنر وارد شده­اند. بدین منظور، داده های نظری پژوهش از طریق مطالعه کتابخانه ای و جست­وجوی اینترنتی گردآوری و به­همراه عکس­های انتخاب شده از رسانه­های مختلف توصیف و تحلیل شده­اند به این امید که شاید زمانی نه­چندان دور، به خاطرات کرونایی از زاویه دیگری هم نگاه شود.

کلمات کلیدی:
کرونا, کارکردهای عکاسی, مستندنگاری, تجربه زیباشناختی, بیردزلی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1775279/