کاربرد و اثرمیدانهای الکتریکی پالسی Field Pulsed Electri درپاستوریزاسیون شیر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمدیان

اعضا کمیته پژوهشی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی

مرتضی مشایخ

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

آرش کاظم زاده

حسین حبیبی

چکیده

امروزه با افزایش تقاضا برای محصولات با حداقل اتلاف درمواد مغذی طعم و مزه استفاده از فرایندهای غیرحرارتی درنوآوری موادغذایی بیش ازپیش مورد توجه قرارگرفته اند پاستوریزاسیون توسط حرارت یکی از روشهای متداول درجهت افزایش مدت ماندگاری شیراست اما مشخص شده است که شیربحرارت حساس بوده و خواص حسی و موادمغذی آن تحت تاثیر حرارت قرارمیگیرد ازطرفی نیازجذی به تکنولوژی های دوستدار محیط زیست نیز سبب پیشرفت روشهای جایگزینبرای فرایندهای حرارتی درنگهداری و محافظت از شیر شده است یکی از ابتکاری ترین و جدیدترین تکنولوژی ها درفراوری محصولات حساس به حرارت به خصوص شیر به کارگیری میدانهای الکتریکی پالسی PEF می باشد این فرایند دردماهای پایین انجام می شود بنابراین حرارت کمتری به شیررسیده و خواص حسی و کیفیت تغذیه ای آن حفظ می شود همچنین با از بین بردن رفتن میکروارگانیسم های مضر و آنزیمهاینامطلوب مدت زمان ماندگاری افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

شیر، فرایندهای غیرحرارتی، میدانهای الکتریکی پالسی، کیفیت تغذیه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.