ارائه راهکارهایی برای بهینه سازی مصرف انرژی با هدف مدیریت هوشمند انرژی در صنعت مترو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF06_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن کرمی

کارشناسی رشته مهندسی فناوری مکانیک– تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه علمی کاربردی شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی، کارشناس انرژی- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز – قطارشهری .

توحید تمدنی گمچی

کارشناسی رشته مهندسی فناوری مکانیک– تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه جامع کاربردی شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی، کارشناس تهویه مطبوع- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز – قطارشهری .

محمدرضا تدریسی خوش

کارشناسی رشته مهندسی فناوری مکانیک– تاسیسات حرارتی و برودتی دانشگاه علمی کاربردی شرکت ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی ، کارشناس اتاق کنترل- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز – قطارشهری .

چکیده

امروزه با توسعه سریع سیستم های حمل و نقل ریلی درون شهری و برون شهری علی الخصوص صنعت مترو، تقاضای انرژی مصرفی و همچنین کیفیت سرویس دهی مطلوب تر افزایش یافته است. رقابت در این عرصه می تواند در نحوه اجرای یک سفر بهینه با اهداف حداقل تاخیر زمانی سفر و حداقل انرژی مصرفی شکل بگیرد. بنابراین هدف مقاله حاضر بررسی ارائه راهکارهایی برای بهینه سازی مصرف انرژی با هدف مدیریت هوشمند انرژی در صنعت مترو می باشد، به منظور بررسی هدف از روش تحقیق توصیفی – تحلیلی بهره گرفته شده است ، که این پژوهش بیانگر این است، آلودگی محیط زیست و کمبود انرژی به عنوان بحران های جدی ، پژوهشگران و صنعت گران را بر آن داشته تا به دنبال راهکار هایی مناسب با هدف مدیریت انرژی باشند . صنعت حمل و نقل برقی به ویژه سیستم های مترو درون شهری از جمله مصرف کنندگان بزرگ انرژی برای شبکه برق سراسری محسوب می گردند، به گونه ای که مصرف این بار ها، معمولا با پیک تقاضای برق از شبکه اصلی همزمان می باشد، به همین دلیل این بار ها آثار نامطلوبی بر شبکه سراسری برق دارند. استفاده از انرژی عظیم حاصل از ترمز قطار ها می تواند یکی از موثرترین راهکار ها برای حل مشکل مذکور باشد. در واقع همانند شبکه های قدرت که به دنبال استفاده از منابع تولید پراکنده جهت افزایش بهره وری سیستم می باشند، انرژی بازگشتی قطار ها نیز در سیستم های حمل و نقل برقی می تواند راهکاری بهینه ساز همچون یک منبع تولید پراکنده در نظر گرفته شود . لذا بررسی مدیریت هوشمند انرژی در صنعت مترو به عنوان سیستم یکپارچه متشکل از شبکه مترو با در نظر گرفتن یک ذخیره کننده انرژی و با بهر ه گیری از انرژی حاصل از ترمز گیری و انرژی خورشیدی به عنوان تولیدات پراکنده در این مقاله ارائه می گردد . این روند به گونه ای صورت می گیرد که مصرف انرژی مدیریت شده و به منظور کاهش تاثیرات سوء و هزینه های زیر ساخت و بهره برداری ، مدل مصرف انرژی از نظر فنی و اقتصادی بهینه سازی می گردد .

کلیدواژه ها

راهکارها، بهینه سازی، مصرف انرژی، مدیریت هوشمند انرژی،صنعت مترو.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.