الگوی تدریس مفهوم محور و نقش آن بر رشد تفکر خلاق دانش آموزان ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: MEACONF02_192
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 238
نویسندگان
استادیارگروه روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه پیام نور
دانشجوی ارشدگروه برنامه ری زی درس ی دانشگاه پیام نور
چکیده
پیچیده ترین و عالی ترین جلوه اندیشه انسان،تفکرخلاق است . با پیشرفت روز افزون دانش و تکنولوژی ، جامعه ما نیازمند آموزش مهارت هایی است که با کمک آن بتواند همگام با توسعه علم و فناوری به پیش برود. با توجه به این امر باید با تدابیری شایسته ، زمینه را برای تجلی و بروز استعدادها و خلاقیت های دانش آموزان فراهم کرد. مدت ها خلاقیت توانایی ذاتی پنداشته می شد، ولی رویکردهای جدید بر رشد و پرورش خلاقیت به عنوان بالاترین سطح از پردازشتفکر و جزئی از فرآیندهای عالی تفکر تاکید دارند که شامل توانایی تشکیل تداعی های جدید بین پدیده ها است که در نهایت به تولید ایده های جدید منجر می شود. گرچه توانایی تفکرخلاق، به طور بالقوه و به نحو فطری ، در انسان به ودیعه نهاده شده، اما ظهور آن مستلزم آموزش و پرورش مناسب است . تردیدی نیست که مهمترین نقش آموزش و پرورش، پرورش توانایی خلاقیت در دانش آموزان است . هدف آموزش و پرورش باید پرورش انسان هایی باشد که با اندیشه خلاق، با مشکلات مواجه شده و به حل آن اقدام کنند. هدف پژوهش حاضر، بررسی الگوی تدریس مفهوم محور و نقش آن بر رشد تفکر خلاق دانش آموزان ابتدایی می باشد و روش پژوهش بررسی پیشینه های موجود در متون اسلامی و روانشناسی با استقصای کلمات و تحلیل آن ها با استفاده از روش تحلیل محتوا است در این نوشتار بررسی شده است که استفاده از روش های فعال تدریس هم چون روش الگوی مفهوم محور و طرح سوالات چالش انگیز و فراهم کردن فرصت مناسب برای دانش آموزان خلاقیت را در دانش آموزان شکوفا می کند. استفاده ازشیوه هایی که متکی بر مشارکت فعال دانش آموزان در درس و بحث باشد به دانش آموزان فرصت کافی جهت ارائه یافته های خود، راه حل های مختلف برای حل مسائل و شیوه های ابتکاری می دهد.کلیدواژه ها
الگوی تدریس ، مفهوم محور، تفکر خلاق، دانش آموزان ابتداییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.