مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی گلاسر و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر اضطراب و نگرش به زندگی در زنان سرپرست خانوار با نشانه های اضطراب اجتماعی شهر تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEACONF02_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه زارع

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشکده روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران

چکیده

مقدمه : سرپرست های خانواده ها در معرض آسیب های روانی و اجتماعی مختلف قرار دارند و بنابراین باید به دنبال شناسایی و استفاده از مداخلات روانشناسی موثر برای کاهش این آسیب ها باشیم . مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی گلاسر و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر اضطراب و نگرش به زندگی در زنان سرپرست خانوار با نشانه های اضطراب اجتماعی شهر تهران بود.روش: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام زنان سرپرست خانواری بود که در سال ۱۴۰۱ به کلینیک های مددکاری اجتماعی در شهر تهران مراجعه کردند و از آن ها ۴۵ نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش (درمان مبتنی بر تعهد و واقعیت درمانی گلاسر) و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای استفاده شده شامل شاخص نگرش به زندگی باتیستا و الموند و مقیاس اضطراب اجتماعی بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس آمیخته همراه با اندازه گیری های مکرر بوسیله نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ انجام شد.نتایج : یافته ها نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و واقعیت درمانی گلاسر موجب کاهش نگرش منفی به زندگی و اضطراب اجتماعی در زنان سرپرست خانوار معرض آسیب های روانشناختی و اجتماعی شده است . همچنین ، نتایج نشان داد که این درمان موثرتر از گروه کنترل بود و بیشترین تاثیر را بر کاهش نگرش منفی به زندگی داشت .نتیجه گیری : درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و واقعیت درمانی گلاسر می توانند به عنوان یک روش موثر در کاهش آسیب های روانشناختی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار مورد استفاده قرار گیرد. این نتایج می توانند به پژوهش های آتی در زمینه درمان زنان سرپرست خانوار کمک کنند و نیز به بهبود کیفیت زندگی آنان در برابر آسیب های روانشناختی و اجتماعی کمک کنند.

کلیدواژه ها

درمان پذیرش و تعهد، واقعیت درمانی گلاسر، نگرش به زندگی ، اضطراب اجتماعی ، ، زنان سرپرست خانوار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.