قابلیت سنجی مناطق اکوتوریستی شهرستان خلخال در راستای توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک
  • کد COI اختصاصی: SDARIDR01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ستایشی نساز

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی

نرگس زارع پیشه

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد نجف آباد

چکیده

امروزه گردشگری در دنیا، یکی از منابع مهم درآمد و از عوامل مؤثر در تبادلات فرهنگی بین کشورهاست و بعنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان حائز اهمیت ویژه ای است. سفر و صنعت توریسم تصویری روشن از دهکده جهانی را در افق گردشگری جهان به تصویر می کشد. زیرا در این صنعت بیش از 8 میلیون نفر بطور مستقیم و بیش از 150 میلیون نفر بطور غیر مستقیم درآمدی هنگفت را نصیب مکان های خاص می نمایند. به واسطه افزایش پیشرفت وسایل حمل ونقل و گسترش وسایل و تجهیزات ارتباطی، مرزهای میان کشورها درنوردیده شده و انسانها نیز تمایلات زیادی جهت شناسایی سایر ملل و شناخت بهتر سایر فرهنگها پیدا نموده اند و این مساله، باعث گسترش صنعت توریسم در دنیا گردیده است در این زمینه اکوتوریسم، شامل افراد و گروههایی است که با هدف گذران اوقات فراقت، پزشکی– درمانی، علمی و... اقدام به مسافرت می نمایند. پیچیده شدن زندگی شهری و افزایش پیامدهای ناشی از این امر عاملی بوده است که از دیر باز سبب گردیده که شهروندان شهری برای آرامش روحی و جسمی اقدام به مسافرت به محیط های طبیعی بکر و خوش آب و هوا نمایند. یکی از این مناطق در ایران شهرستان خلخال در استان اردبیل می باشد که بواسطه ساختار توپوگرافی و زمین شناسی، مملو از مکان های گردشگری از لحاظ اکوتوریستی می باشد. این شهرستان به لحاظ قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص دارای تنوع آب و هوایی بالایی در نقاط مختلف این شهرستان است. بطوریکه در یک زمان مشخص ما چهار فصل سال را در این منطقه شاهد هستیم که معرفی آنها مهمترین هدف این پژوهش می باشد. روش پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی – موردی، تحلیلی و میدانی می باشد. یافته های پژوهش بیانگر این مطلب است که پتانسیل های فوق العاده ای برای تبدیل شدن این شهرستان به یکی از قطب های مهم گردشگریِ پایدار کشور می باشد.

کلیدواژه ها

افق گردشگری، اکوتوریسم، صنعت توریسم، شهرستان خلخال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.