تحلیلی بر گردشگری مذهبی و تأثیر آن بر توسعه پایدار روستایی (مطالعه موردی: شهرستان کوهدشت بخش رومشکان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک
  • کد COI اختصاصی: SDARIDR01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رومیانی

دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه زنجان

بهمن قادری

سمیرا سهرابی وفا

چکیده

گردشگری یکی از پویاترین فعالیتهای اقتصادی عصر حاضر است که توسعه آن نقش مهمی در توسعه پایدار ایفا میکند. با نگاهی به محور های توسعه پایدار میتوان دریافت که این صنعت از طریق ترکیب و بهکارگیری همزمان منابع داخلی و خارجی، منابع اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی زیادی را در ابعاد کلان به همراه دارد. گردشگری مذهبی امروزه در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یک منبع درآمدی مطرح شده است. این مسئله در کشور ما ایران به جهت بافت مذهبی و همچنین جاذبه های زیارتی که در آن وجود دارد اهمیت بیشتری مییابد و میتواند موجبات افزایش سرمایه گذاریهای کلان و خرد در نواحی روستایی، خوداشتغالی روستاییان، توسعه گردشگری روستایی، شناخت جاذبه های تاریخی، طبیعی، مذهبی و خدمت رسانی بهتر به روستاییان را سبب. هدف از نگارش این مقاله تحلیلی بر توسعه گردشگری مذهبی شهرستان کوهدشت (بخش رومشکان) میباشد تا بتواند راهکاری مناسبی برای توسعه گردشگری در سطح منطقه ایجاد کند. روش مورد استفاده در این تحقیق توصیفی - تحلیلی است و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و پیمایش میدانی، در محدوده مورد مطالعه صورت گرفته است و برای جمع آوری دادهها و اطلاعات از روشهای مانند مشاهده و مصاحبه با مردم و مسئولین نهادها استفاده شده است. نتیجه این مطالعات نشان میدهد گسترش گردشگری مذهبی ضمن ایجاد اشتغال و درآمد برای گروههایی مختلف جامعه روستایی میتواند باعث گسترش امکانات و زیربناها، گسترش سرمایه گذاریها، توسعه و بهبود حمل و نقل روستایی، احیاء و حفاظت از جاذبه های تاریخی، احداث تسهیلات اقامتی برای گردشگران و در نهایت باعث توسعه و پیشرفت روستاهای منطقه شود

کلیدواژه ها

گردشگری مذهبی، توسعه روستایی، شهرستان کوهدشت(بخش رومشکان)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.