مرورری بر مفاهیم کلان داده: بررسی اهمیت کلان داده در حوزه حسابداری و حسابرسی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش ها و فناوری های دانش بنیان در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: HBMACONF01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی مهدی زاده

معاون مالی اقتصادی منطقه چهارم شهرداری رشت

حسین احمدی پورفتمه سری

رئیس اداره مالی شهرداری رشت

سیدعابدی میرموسوی خطیبانی

کارشناس مالی شهرداری رشت

چکیده

کلان داده حجم انبوهی از داده های تو در تو و پیچیده است که از از طریق پردازش آن ها می توان تصمیم های مناسب گرفت. کلان داده با پنج ویژگی منحصر به فرد حجم، سرعت، تنوع، صحت و درستی و ارزش شناخته می شود. با توجه به نقش پررنگ و حجم زیاد داده در علم حسابداری، داده های کلان به حسابداران کمک می رسانند و یکی از حوزه هایی که کلان داده موجب گسترش و ایجاد فرصت ها و چالش هایی در آن شده است، حرفه حسابداری است. از جمله فرصت هایی که برای حسابداران و حسابرسان به واسطه کلان داده ایجاد شده می توان به افزایش کیفیت حسابرسی و کیفیت اطلاعات حسابداری اشاره کرد. همچنین یافته ها نشان می دهد که کلان داده می تواند به همگرایی استانداردهای ملی و بین-المللی حسابداری کمک و در داخل یک سازمان، موجب همسو شدن رفتار مدیران و کارکنان با اهداف از پیش تعیین شده آن شود. در واقع در حوزه حسابرسی، کلان داده با ارائه اطلاعات وسیع، به حسابرس در اثبات ادعاهای مدیریت کمک کرده و موجب بهبود اظهارنظر و گزارش حسابرسی می شود. در این مقاله به مفاهیم کلان داده، ویژگی ها و نکات کلیدی آن پرداخته شد و در بخش اصلی اهمیت کلان داده در حوزه حسابداری و حسابرسی، کلان داده در حوزه حسابرسی، کلان داده در حوزه حسابداری مدیریت، کلان داده در حوزه حسابداری مالی و کلان داده در حوزه حسابداری و حسابرسی بررسی شد. امید است ایم مرور بتواند به خوانندگان در این حوزه کمک شایانی کند.

کلیدواژه ها

کلان داده، حسابداری و حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.