نقش سلول های بنیادی در بروز سرطان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF10_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 578
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
چکیده
سرطان به عنوان دومین عامل مرگ و میر در سطح جهان از اهمیت مطالعاتی خاصی برخوردار است از این رو بارها مورد بررسی قرارگرفته است.تلاش زیادی برای درک منشاء سلول های سرطانی، تشکیل بافت های سرطانی و مکانیسم گسترش و عود آنها انجام شدهاست. اما این بیماری همچنان مرموز است. در طول دهه های گذشته. درمان های شخصی سازی شده، کشف درمان های هدفمند وعوامل بیولوژیکی جدیدی برای مقابله با سرطان ارائه شدند. باوجود این پیشرفت ها، مقاومت تومور به شیمی درمانی و پرتودرمانی وپیشرفت سریع به بیماری هنوز در بسیاری از بیماران دیده می شود. بررسی های بیشتر ردپای سلول های بنیادی در بروز سرطان راتایید میکنند. سلول های بنیادی سرطان (CSC) یا سلول های آغاز کننده تومور بخش کوچکی از سلول های بنیادی را تشکیلمیدهند که توانایی خود بازآفرینی و تمایز به رده های سلولی مختلف را دارند و در مقایسه با سایر سلول های بنیادی توانایی تومورزایی بالایی را در بافت ها و اندام های مختلف بدن دارا هستند. در این مقاله مروری بر نقش سلول های بنیادی دربروز، تومورزایی،متاستاز و عود سرطان خواهیم داشت.کلیدواژه ها
سلول های بنیادی سرطانی، تومور، متاستاز،مسیرهای سیگنال دهیمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.