بررسی اثر عصاره هیدروالکلی دارچین بر میزان بیان ژن در بافت کبد و آدیپوس موش های صحرایی نر دریافت کننده غذای پرچرب
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
- کد COI اختصاصی: BSCONF10_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 246
نویسندگان
دانشجوی ارشد ژنتیک، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، ایران
استاد گروه ژنتیک ، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، ایران
استاد گروه ژنتیک ، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زنجان، ایران
چکیده
پیشینه و هدف: گیرنده های فعال شده با تکثیر کننده های پراکسیزوم (PPAR) یکی از اعضای خانواده گیرنده های هسته ای هستندکه با اتصال به اسیدهای چرب بیان ژن ها را تنظیم و سرنوشت سلول را تعیین می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصارههیدروالکلی دارچین برمیزان بیان ژن PPARβ/δ در بافت کبد و آدیپوس موش های صحرایی نر دریافت کننده غذای پرچرب می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق تعداد ۳۸ سر موش نر نژاد ویستار با غدای پرچرب و عصاره هیدروالکلی دارچین در دوزهای متفاوتطی شش هفته تغذیه شدند و در پایان دور کمر اندازه گیری شد و وزنگیری، خونگیری و تشریح شدند. آزمایشات TG, HDL, LDLکلسترول و لپتین بر روی سرم جدا شده انجام شد. اندام ها نیز پس از تشریح وزن شدند. از بافت های آدیپوس و کبد RNA استخراجشد و cDNA سنتز شده و توسط Real Time-PCR بیان ژن PPARβ/δ بررسی شد. در نهایت داده های مطالعه توسط نرم افزارهایآماری تفسیر شد.نتایج: در بررسی بیان ژن PPARβ/δ در بافت آدیپوس تمامی گروه ها با کاهش بیان همراه بو ولی تغییرات معنی دار نبود. در بافتکبد نیز در تمامی گروه ها با کاهش بیان همراه بودنده درحالی که این کاهش در دو گروه چاق و ۲۰۰ میلی لیتر کاهش بی معنی ولیدر گروه های ۱۰۰و ۵۰ و شم این کاهش معنی دار بود.بحث و نتیجه گیری: از آن جا که بافت هدف اصلی بیان PPARβ/δ بافت چربی می باشد. در بافت آدیپوس تمامی گروه ها با کاهشبیان همراه بودند. این نشان دهنده تاثیر دارچین در کاهش وزن می باشد.کلیدواژه ها
دارچین، PPARβ/δ، کبد، آدیپوسمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.