مولفه قطر در ارتفاع نیم متری برای برآورد زیست توده تنه درختان بلوط ایرانی (مطالعه موردی : جتگل های منطقه چناربگالی خرم آباد)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی حاجیوند

دانشجوی ارشد، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

جواد سوسنی

دانشیار، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.

حامد نقوی

استادیار، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

سیدوحید سیدنا

دکتری علوم جنگل، گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

جنگل ها به عنوان یکی از مهم ترین منابع طبیعی تجدیدپذیر نقش حیاتی در استمرار حیات و حفظ پایداری زیست بوم ها ایفامی نمایند. این منابع خدمات زیست محیطی, اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را در سطح گسترده ای برای جوامع انسانی فراهم می کنند.جنگل ها از بدو پیدایش انسان، همواره باعث تکامل و تعالی جوامع بشری شده و در ارتقای زندگی انسان ها نقش حیاتی دا شته اند.امروزه به علت افزایش علاقه مردم در استفاده از محصولات اصلی و فرعی این جنگل هاء برقراری یک نظام مدیریت پایدار در اینمناطق امری ضروری به نظر می رسد. در اختیار داشتن اطلاعات جامع در زمینه رشد، تولید، افزایش قطر و الگوهای رشد درختان اینجنگل ها ما را در زمینه اداره صحیح و بهره برداری مناسب این منابع با ارزشء یاری می کند. جنبه هایی که نیاز به به ارزیابی دارندعبارتند از ساختار جنگل و احیای آن, که در ارتباط نزدیک با بهره برداری از جنگل ها و تولیدات آن اسست. بمنظور درک بهتر چرخهماده آلی در جنگل ها اطلاع از میزان زیست توده موجود در یک زمان معین، مهم است. برای برآورد زیست توده درختان بلوط ایرانیدر منطقه چناربگالی خرم آباد تعداد ۱۲ اصله درخت انتخاب و پس از برداشت اطلاعات کمی آن ها، قسمت های مختلف درخت یعنیتنه و سرشاخه های درخت را به صورت محزا استحصال و هر قسمت را بصورت مستقل وزن نمودیم. نتایج مطالعه نشان داد که درصورت استفاده از قطر در ارتفاع برابر زانو به عنوان متغیر مستقل، مدل مناسب تر مدل درجه۲ بود. از بین متغیرهای مختلف، قطر درارتفاع برابر زانو متغیر مناسب تری برای پیش بینی زیست توده قسمت تنه بود که بهترین مدل رگرسیونی به دست آمده. مدل رگرسیونیدرجه۲ با ضریب تبیین ۰/۹۸۸ بود.

کلیدواژه ها

زیست توده، بلوط ایرانی، چناربگالی لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.