بررسی رابطه اقتصاد دانشبنیان و رشد اقتصادی: تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد اقتصادی بخشی در اتریش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE09_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوطالب سعادتیار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی ارومیه

رحیم تقی زاده

دانشیار اقتصاد، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی ارومیه

چکیده

در الگوی اقتصاد دانشبنیان منبع اصلی رشد اقتصادی دانش و فناوری است. اقتصاد دیجیتال بهعنوان پارادیم نوین و فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بهعنوان یکی از فناوریهای پیشران، میتواند نقش موثری در رشد اقتصادی ایفا نماید. بر همین اساس هدف این پژوهش بررسی تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در قیاس با داراییهای فیزیکی بر رشد اقتصادی در بخشهای منتخب کشور اتریش بر اساس داده های سری زمانی در بازهی ۲۰۱۷ - ۱۹۹۵ میلادی با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات معمولی (OLS) است. در این تحقیق قصد داریم با تفکیک فناوری اطلاعات به دو بخش تجهیزات محاسباتی (I_IT) و تجهیزات ارتباطی (I_CT) اثرات این متغیرها را بر رشد اقتصادی دو بخش کشاورزی و معدن کشور اتریش را برآورد نماییم. مدل مورد استفاده در تحقیق رگرسیون خطی بوده است و منشا داده ها نیز پایگاه اطلاعاتیEUKLEMS است. بهبود زیرساخت ICT، توسعه دانش و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات میتواند به دلیل بهره وری بالاتر منجر به رشد اقتصادی شود بااینحال این تاثیر میتواند به میزان سرمایه گذاری یا هزینه های ICT کشورها در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و بهره وری بستگی داشته باشد علاوه بر این تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد بهره وری میتواند پس از یک دوره مشخص رخ دهد درنتیجه شکلگیری استراتژیهای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات بهخصوص در چارچوب اقتصاد دیجیتال و شناسایی دوره تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات و تفاوتهای تاثیر بین کشورهای با بهره وری نسبتا بالا و پایین مهم است.

کلیدواژه ها

اقتصاد دیجیتال، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهره وری، رشد اقتصادی، داراییهای فیزیکی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.