بررسی گسیختگی خمشی و پایدار سازی قطعه دو-الف تونل نوسود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC14_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فلاحت پیشه

کارشناس ارشد سازه ، مهندسین مشاور لار

عبدالرضا طاهریان

کارشناس ارشد ژئوتکنیک، مهندسین مشاور لار

چکیده

تونل نوسود بطول حدود ۴۸,۵ کیلومتر بلندترین تونل ایران است که آب رودخانه سیروان و ۴ رودخانه فرعی مسیر را به دشتهای پائین دست منتقل میکند. برای کاهش زمان اجرا ، مسیر تونل انتقال آب نوسود به ۵ قطعه تقسیم گردید که قطعه دو-الف بطول ۶۴۲۸ متریکی از این قطعات است.در امتداد این قطعه ،گسیختگی خمشی۱در شیلهای آهکی لایه لایه سازند سرگلو باعث بلوکه شدن شیلد و توقف TBM گردید که پس از آزاد سازی سیستم مکانیزه ، نصب سگمنت و عبور دستگاه ،بتدریج بار وارده از سوی توده سنگ باعث گسیختگی خمشی سگمنتهای بتنی گردید.در اثر این گسیختگی ،سگمنت های سقف تونل به اندازه ۱,۲ متر و سگمنتهای دیواره ها نیز به اندازه ۳۰-۲۵ سانتیمتر بداخل تونل حرکت نمودند. حرکت تفاضلی اجزای لاینینگ ، هم شکل تونل و هم قطر مقطع هیدرولیکی تونل را شدیدا دچار تغییر نمود که در طی آن ، امکان عبور دبی طرح به میزان Q=۵۰m۳/s امکان پذیر نبود.در این مقاله ،ضمن بحث و بررسی راجع به چگونگی بروزگسیختگی خمشی ، بار ناشی از وزن طبقات رها شده در سقف تونل و همچنین تنش فشاری حداکثر ، با استفاده ازروشهای مختلفی همچون نمودار پایداری جهانی ، تکنیکهای تحلیلی ووسور۲ و روش عددی اجزا گسسته ، ارزیابی شده است.بر اساس نتایج حاصل از این مطالعات ، سیستم لاینینگ جهت پایداری دائم تونل و حفظ دبی عبوری مبنای طرح ، انتخاب و اجرا گردید

کلیدواژه ها

تغییر شکل خمشی، TBM، سازند سرگلو، تکنیک ووسور، سگمنت بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.